avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate incertă -Șantaj cu bani dintr-o relație ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate incertă -Șantaj cu bani dintr-o relație extraconjugala

Soțul unei prietene a avut o relație extraconjugală cu o femeie căsătorită. Aceasta a născut un copil care a fost înregistrat cu numele de familie al soțului. Între timp, acea femeie a divorțat și primește pensie alimentară pentru copil. Dar îl șantajează și pe soțul prietenei mele cu bani destul de mulți, pretinzând că ar fi copilul acestuia. Prietena mea nu știe care este adevărul, este sau nu este soțul ei tatăl biologic al acelui copil. De asemenea, nu știe dacă i-a făcut vreun test de paternitate cu care îl obligă să îi dea bani lunar. Soțul prietenei mele a recunoscut relația, dar neagă vehement că ar fi tatăl copilului. Spune că nu a dorit și nu dorește copil din relația respectivă. Totuși, sume importante și recurente dispar din salariu fără vreo justificare.
Ce este de făcut? Cum se poate afla adevărul? Cum se pot limita pagubele financiare în eventualitatea unui nedorit moștenitor?
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
Anais30, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rezolvarea este la instanța de judecată. Să solicite instanței tăgada de paternitate și efectuarea testului ADN.
Apoi prin testul ADN va afla dacă este tatăl natural al copilului, sau nu.

Exagerați prin exprimarea termenului de "pagube financiare". Mai concret ce vreți să spuneți, pentru că toți copii au dreptul la moștenire după părinții lor.

De ce acest copil ar fi un nedorit moștenitor, dacă se dovedește prin test ADN al cui moștenitor este`?!
Îl va moșteni pe tatăl său natural, și pe mama sa.
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
Dapix, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar ca , stimata @Anais30 intreaba - cel putin eu asa inteleg - ce ar putea face sotia ... impricinatului , pentru ca el neaga ( verbal ) paternitatea , nu vrea copil sub nici o forma , dar ... plateste . Eu , in locul prietenei dvs. as face un lucru mai putin ... ortodox , dar care ar putea duce la rezultate : as discuta cu fostul sot al amantei . Doar l-as informa ca , pe langa pensia alimentara pe care o da , mama copilului cere ( neoficial ) bani sotului meu si ca acesta chiar plateste . Cert - as zice ca in procent de 99% - fostul sot va reactiona cumva , pentru ca nimeni nu ar da bani daca nu ar avea macar o suspiciune rezonabila ca este tata . Copilul nu poate avea decat un tata - prin urmare - unul dintre ei nu va mai plati . Alta cale de a afla prietena dvs. adevarul nu este , doar sa deschida sotul proces . Din ce ati scris , acesta nu doreste asta .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Pentru că prietena mea are doi copii cu acest domn și absolut tot ce dețin, case, mașini, conturi, provin din moștenirile și contribuțiile ei financiare consistente. O cunosc din facultate. Ea lucrează într-o multinațională de mulți ani și are un salariu mare. El are un salariu mic sau pretinde că îl are mic. Necazul este că ea iși iubește soțul foarte mult și, din acest motiv, l-a îngăduit cu contribuții financiare foarte modeste pentru casă și familie, crezaându- l pe cuvânt că are castiguri modice. De fapt, banii mergeau la distracții și amante. Așadar, poate fi legal ca un moștenitor dintr-o relație întâmplătoare să își ceară drepturile, dar, având în vedere dezechilibrul total de contribuții între soți, este complet imoral.
Dapix a scris:

De ce acest copil ar fi un nedorit moștenitor, dacă se dovedește prin test ADN al cui moștenitor este`?!
Îl va moșteni pe tatăl său natural, și pe mama sa.

Soția lui (prietena dvs) are bunuri proprii dobândite înainte de căsătorie`?
Sau a cumpărat bunuri după căsatorie`? Vă întreb, pentru ca bunurile dobândite pe timpul căsătoriei sunt comune cu soțul.
Ați înțeles bine, Dar cred că este cu riscuri propunerea . Dacă este copilul soțului prietenei mele tot ea va plăti oalele sparte. Dar o să îi sugerez ce ați spus. Mulțumim!

CHKa a scris:

Eu , in locul prietenei dvs. as face un lucru mai putin ... ortodox , dar care ar putea duce la rezultate : as discuta cu fostul sot al amantei . Doar l-as informa ca , pe langa pensia alimentara pe care o da , mama copilului cere ( neoficial ) bani sotului meu si ca acesta chiar plateste .

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate mirceatoader mirceatoader buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un sfat: daca fostii soti reiau relatia (dar momentan nu se mai recasatoresc) iar femeia este insarcinata cu alt barbat care ... (vezi toată discuția)
Mama divortata dar are copil cu alt barbat inutza13 inutza13 buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind ... (vezi toată discuția)