avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate incertă -Șantaj cu bani dintr-o relație ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate incertă -Șantaj cu bani dintr-o relație extraconjugala

Soțul unei prietene a avut o relație extraconjugală cu o femeie căsătorită. Aceasta a născut un copil care a fost înregistrat cu numele de familie al soțului. Între timp, acea femeie a divorțat și primește pensie alimentară pentru copil. Dar îl șantajează și pe soțul prietenei mele cu bani destul de mulți, pretinzând că ar fi copilul acestuia. Prietena mea nu știe care este adevărul, este sau nu este soțul ei tatăl biologic al acelui copil. De asemenea, nu știe dacă i-a făcut vreun test de paternitate cu care îl obligă să îi dea bani lunar. Soțul prietenei mele a recunoscut relația, dar neagă vehement că ar fi tatăl copilului. Spune că nu a dorit și nu dorește copil din relația respectivă. Totuși, sume importante și recurente dispar din salariu fără vreo justificare.
Ce este de făcut? Cum se poate afla adevărul? Cum se pot limita pagubele financiare în eventualitatea unui nedorit moștenitor?
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
Anais30, utilizator
Taie răul de la rădăcină și du-te înainte! Tipul te macină mărunt și te toacă pe nervi. Copiii sunt mari, divorțează și lasă-l cu familia lui cu tot!
@CHKa

Sunt foarte prețioase informațiile, mulțumiri! Ca element de noutate, în ceea ce ați scris, este partajul fără divorț despre care niciuna dintre noi nu auzise. Dar și restul informațiilor sunt foarte utile.
Pe de altă parte, expunerea temerilor soțului legate de dezvăluirea a ceea ce a făcut nu este neapărat "grija" prietenei mele, nu. Eu am incercat să explic cu trăsături de caracter de ce este posibil să fie șantajat. Amanta a prins slăbiciunea și anume că el preferă să îi dea bani, plătind astfel prețul liniștii, decât să fie expus criticilor întregii familii. S-a scris pe aici că este foarte suspect, greu credibil, că dă bani fără să fie tatăl în acte. Cred că acum este mai limpede care este portretul, și nu mai este așa greu de crezut/ înțeles..
Ultima modificare: Vineri, 4 August 2023
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu cooperarea lui se poate schimba regimul matrimonial din comunitate în exclusivitate. Fiecare cu averea lui separată, chiar dacă în continuare căsătoriți. Iar proprietățile ei trecute din nou pe numele ei ca proprietăți exclusive. Eventual să-i ofere un fel de rentă în completarea venitului lui, ca să nu opună rezistență din disperarea că rămâne sărac.

Fără cooperarea lui, divorț și partaj.

Anais30 a scris:

Din punct de vedere material, cred că prietena mea (căci ea mă interesează) ar trebui însă să securizeze averea punând la adăpost tot ce se poate. Cum ar trebui procedat?

Alexandru Surcel a scris:


Dar poate că acest tăuraș comunal nu știe toate astea și plătește sub imperiul unor amenințări fără acoperire reală, iar dacă un avocat i-ar explica toate cele de mai sus în amănunt și i-ar evalua circumstanțele concrete, atunci ar înceta să mai plătească.



3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
El nu pare dornic de divort ca ii e caldut in familie si in situatia data, e usor de santajat pt un partaj...pt nevasta mai mult, pt barbat mai putin ca doar "nu vrei dragă sa vina aia in caz de ceva sa ne ia.
Divortul poate veni in timp, după partaj, dupa ce ii ia aproape tot.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prietena și bărbatul sa mearga la avocat.
Este mult de discutat și văzut exact.
Doar ei împreună și cu avocatul pot lamuri problema dacă chiar se vrea...
Este și de vazut dacă se poate face ceva în aceasta situație confuză dar avocatii găsesc soluții concrete de regula.
Trebuie sa existe un fir de început...

București 2023
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate mirceatoader mirceatoader buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un sfat: daca fostii soti reiau relatia (dar momentan nu se mai recasatoresc) iar femeia este insarcinata cu alt barbat care ... (vezi toată discuția)
Mama divortata dar are copil cu alt barbat inutza13 inutza13 buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind ... (vezi toată discuția)