avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ma ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ma confrunt cu ...

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ma confrunt cu o situatie cel putin bizara din Romania contemporana.
Pentru mine a inceput de la taxe si impozite locale si a pornit de la politie.
Pe scurt: sunt cetateanul acela care plateste din timp facturi, impozite etc. si care nu are nicio amenda nici pe STB.
In fiecare an mi-am platit impozitul la casa, si am facut lucrul acesta pana la finele lunii martie, nu pentru reducere (nu exista nici o reducere, este praf aruncat in ochi, pentru a lua niste bani in avans), ci pentru a scapa de grija aceasta, gandindu-ma ca sunt alte cheltuieli care intervin pe parcursul anului.
Pana in 2021 am putut sa fac lucrul acesta, sa platesc lejer impozitul pe casa.
Din anul 2021 nu am mai putut pe motiv ca am amenzi, si aici a fost socul, intrucat cei de la taxe si impozite locale nu au stiut sa-mi spuna in ce constau amenzile sau nu au vrut (am facut cerere in sensul acesta si au trecut aprox. 29 luni si nu am primit raspuns). Doar mi s-a spus ca ele vin din alt oras (unde am locuit initial) si sunt din anul 2013 si pot sa cer informatii acolo. Am facut lucrul acesta, am urmarit firul evenimentelor, primaria m-a trimis in final la politia locala din orasul respectiv, unde mi s-a comunicat ca am 2 amenzi din anul 2013 (aprilie si august) si de aici socul pentru ca mi s-a spus ca amenzile constau in faptul ca subsemnata nu s-a legitimat cand politia mi-a cerut acest lucru. Va asigur ca nu ma regasesc in cele ce am povestit, adica nu am fost pusa in situatia sa fiu legitimata de catre politie si sa nu prezint CI.
Va rog sa-mi spuneti cum pot sa procedez in cazul acesta, sa fie anulate acele amenzi care nu sunt reale si sa pot sa platesc impozitul pe locuinta, practic pe 3 ani (2021, 2022, 2023) la valoarea reala fara penalitati, asa cum am cerut in adresele facute catre taxe si impozite locale.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: April12 , utilizator 14:47, 17 August 2023
Daca sunt din 2013 inseamna ca sunt prescrise.
Prescrise inseamna sa nu mai figurez la stat cu aceste amenzi ireale asa cum am relatat mai sus. Nu pot sa platesc impozitul din cauza aceasta. Taxe si impozite locale nu-mi primeste banii pe impozit locuinta pana nu achit aceste amenzi inchipuite.
Va rog am nevoie de ajutor si daca se poate un raspuns competent.
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi circulatie vechi vdeny vdeny Buna ziua, Saptamana trecuta am facut o cerere la Primaria de domiciliu pentru a stabili taxele locale pentru un teren si o casa aflata in proprietate ... (vezi toată discuția)
Amendă pentru nepurtarea măștii aplicată de polițist de la rutieră Jdjxjsiwijjj Jdjxjsiwijjj Buna ziua! Daca ma puteti ajuta cu o informatie. Din cate cunosc, atributiile unui politist de la Brigada Rutiera nu prevad posibilitatea ca acesta sa se urce ... (vezi toată discuția)
Amenda auto-executare silita mihaita34 mihaita34 Buna ziua. In 2011 am primit doua amenzi de circulatie pt stationare neregulamentara, masina fiindu-mi ridicata. In 8 martie 2013 am primit de la impozite o ... (vezi toată discuția)