Buna ziua.Dupa 32 ani de casatorie la divort in fata notarului,la partajul bunurilor am dreptul la cota parte la boxele dintr-o hala mare de depozitare a cartofului construita pe vremea comunista.Sotul a fost producator de cartof si a cumparat pe activitate independenta sau pesoana fizica ,nu stiu.Eu lucrez de 33 ani in sectorul bugetar,dar dupa masa am ajutat enorm la productie, si in agricultura si avem 3 copii de32,30 si 23 ani.De multi ani nu mai este producator,le da doar in chirie altor producatori. Multumesc pentru raspuns
Bună ziua!
La partaj se partajează in procent de 50%-50% in principiu bunurile comune, adică ce s-a cumparat că și bunuri în comun de părți în timpul căsătoriei.
Spun de principiu pentru că se pot partaja și în alte cote procentuale, nu chiar egale, funcție de contribuția soților in timpul căsătoriei.
Partajul este un proces destul de greu astfel că va recomand să apelați la ajutorul unui avocat din zona dvs.care să vă consilieze in mod corect și să va reprezinte în fața instanței, daca nu vă înțelegeți sau in fata unui notar, daca totuși vă înțelegeți și doriți să faceți lucrurile în mod amiabil.
Multumesc pentru raspuns.Intrebarea a fost ca boxele dintr-un mare depozit sunt pe activitate independenta sau intreprindere individuala a sotului,cumparate in timpul casatoriei si acum la partaj voi avea parte sau totul este si va ramane al lui
Partaj
soaresil
in cazul unui partaj, cand bunul a fost achitat de una din parti ( parintii ), in timpul casatoriei , cum se va proceda?
de la cumparare au trecut 23 ... (vezi toată discuția)