avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare repartitoare

Am 3 intrebari legate de montarea repartitoarelor, care am inteles ca de anul viitor vor fi cu adevarat obligatorii. Cine trebuie sa se ocupe de cautarea furnizorilor si asigurarea ca acestia isi fac treaba pentru locatarii care au solicitat montarea repartitoarelor? Presedintele asociatiei mi-a spus ca, intrucat nu sunt suficiente apartamente interesate, sa ne ocupam singuri. Are voie sa faca asta..? Inteleg din alte discutii despre subiect gasite pe aici, ca trebuie sa fie 80% din apartamente de acord sa monteze. In cazul nostru, dupa ce foarte multi si-au montat gaze, au ramas destul de putini care mai vor repartitoare (unii nu vor nici una nici alta). Daca nu indeplinim acel 80%, cum procedam mai departe, ca eu, desi nu am posibilitatea sa montez gaze, vreau sa am cheltuieli mai mici la iarna, cu ajutorul repartitoarelor si chiar nu vreau sa primesc amenda? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
SerenaB, utilizator
Cel mai recent răspuns: rain4est , utilizator 16:39, 24 Ianuarie 2024
Daca exista dispozitie legala care impune termen limita pentru instalat repartitoare,nerespectarea dispozitiei atrage automat si sanctiuni....
Va rog sa nu raspundeti decat daca aveti informatii care sa ma ajute. Eu VREAU sa pun repartitoare, dar vecinii nu ma lasa pentru ca nu sunt suficienti care sa vrea sa puna. Nu e treaba mea ce fac ei, dar e treaba mea ce pot face eu in privinta montarii repartitoarelor in aceste conditii. Multumesc.

Articolul 47
(1) Constituie contravenții, altele decât cele prevăzute în Legea nr. 51/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 5.000 lei următoarele fapte:
a) folosirea de către utilizator a apei calde de consum și a agentului termic pentru încălzire pentru alte scopuri decât cele prevăzute în contract;
b) golirea instalațiilor de către utilizatorul/consumatorul serviciului în vederea executării unor modificări sau reparații fără acordul scris al operatorului serviciului și al asociației de proprietari, cu excepția cazurilor de avarii sau de forță majoră.
(2) Constituie contravenții, altele decât cele prevăzute în Legea nr. 51/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei debranșarea/deconectarea de la SACET a utilizatorului sau consumatorului de energie termică fără respectarea dispozițiilor prezentei legi, cu excepția faptei care constituie infracțiune și care se pedepsește conform prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare.
(3) Constituie contravenție, alta decât cele prevăzute în Legea nr. 121/2014, cu modificările și completările ulterioare, și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei nerespectarea termenului-limită privind montarea de către proprietari/locatari a repartitoarelor de costuri.
[ link extern ]

"Montarea repartitoarelor va fi obligatorie în 2023
Până la data de 31 decembrie 2023, toţi cei care primesc încăzlire centralizată de la rețeaua de termoficare trebuie să-și monteze repartitoare de căldură."
[ link extern ]
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
repartitoarele umfla facturile la intertinere
V-as ruga sa mentionati ca este strict parerea dvs .

liviucp a scris:

repartitoarele umfla facturile la intertinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. daca un vecin si-a montat centrala termică fără ... nickblanaru nickblanaru Bună ziua. Daca un vecin si-a montat centrala termică fără acordul proprietarilor , fără acordul vecinilor și fara autorizația de la RADET pentru ... (vezi toată discuția)
Ce institutie publica poate amenda conform acestui articol ? Andrei_78 Andrei_78 Referitor la art. 45 alin. (3) din Legea 196/2021: Care este institutia publica care are competenta de a da amenzi contraventionale proprietarilor pentru ... (vezi toată discuția)
Încălzire apartament marianalin marianalin Buna ziua, locuiesc la et.4 și detin centrala termica din 2008, intr-un bloc cu 4 etaje vecinul de la etajul.3 să debranșat de la termoficare am semnat ... (vezi toată discuția)