avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am o intrebare legata de o mostenire. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am o intrebare legata de o mostenire. Bunica a avut ...

Buna ziua, am o intrebare legata de o mostenire.
Bunica a avut o sora care a decedat in urma cu cateva luni. Sora decedata nu a avut copii si nu a fost casatorita dar a construit in timpul vietii o casa cu etaj in Ploiesti. In urma cu 6 ani a reintalnit un fost prieten din tinerete, vaduv care s a mutat la ea. S au ajutat reciproc. Ea i a oferit locuinta iar el avand masina o transporta la rude, cumparaturi, medici, etc. El spune ca ar fi facut si la casa unele reparatii, chiar un perete. Dupa moartea sorei, rudele vor dreptul la mostenire si sunt de parere ca ,, prietenul " nu are dreptul sa locuiasca inca in casa deoarece nu are nici un act si nici nu s a discutat despre o casatorie in timpul vietii. Mentionez ca bunica care este in viata avea doar o sora si doi frati. Sora si cei doi frati sunt decedati. Bunica si cei doi frati au copii. Copii fratilor vor dreptul la mostenire inclusiv Mama si unchiu mei. Bunica spune ca ea nu vrea nimic ca ,, prietenul " s a ocupat de inmormantarea sorei. Are prietenul dreptul de a locui acolo? Il pot da rudele afara cu toate ca bunica nu prea este de acord? Va multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Bunica a avut o sora care a decedat in urma cu cateva luni. sora ... asivst asivst Bunica a avut o sora care a decedat in urma cu cateva luni. Sora nu are copii si nu a fost casatorita dar a construit in timpul vietii o casa cu etaj in ... (vezi toată discuția)
Posibilitate contestare testament crisdarie crisdarie va supun atentiei urmatoarea speta: sora bunicii mele deoarece nu a avut copii, mi-a lasat prin testament la notar toata bunurile sale mobile si imobile. Deci ... (vezi toată discuția)
Concesiune loc veci si constructii funerare andrias andrias Bunicul meu patern a avut doi frati, care la randul lor au fost necasatoriti, fara copii sau descendenti, fara parinti in viata la data decesului. Acestia au ... (vezi toată discuția)