avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Intentionez sa deschid o vulcanizare auto, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Intentionez sa deschid o vulcanizare auto, terenul ...

Buna ziua,
Intentionez sa deschid o vulcanizare auto, terenul pe care il detin este inconjurat de case, cu mentionea ca hala este amplasata fata de toate casele din jur la mai mult de 20 de m de fiecare. Am citit ca ar fi nevoie si de acordul vecinilor pentru a putea functiona, ma poate ajuta cineva cu cateva informatii clare? este nevoie de asa ceva?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: bbyRo , utilizator 14:20, 22 Noiembrie 2023
Fara acordul vecinilor nu primiti autorizatie de ctie. de la primarie. Aveti nevoie si de proiect tehnic pentru firma de vulcanizare. Pe proiect este necesar aviz ISU, aviz/ autorizatie de mediu.
Hala este deja construita si intabulata ca si : hala-parter(garaj auto), eu acum urmeaza sa fac un contract de comodat intre societate si persoana fizica. Apoi sa merg la RAR si primarie pentru acor de functionare(desi am senzatia ca incercand sa le faci legal si corect esti impiedicat peste tot).
Referitor la aviz isu mi au comunicat telefonic ca pentru suprafetele mai mici de 200 mp nu se elibereaza aviz, de la mediu nu este nevoie de autorizatie decat daca intra si tinichigerie( personal am fost la mediu si m am informat), la mine nu este cazul de tinichigerie.
Deci nu stiu ce sa mai inteleg...
Multumesc oricum pentru raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vorbele zboara, cereti in scris, avize/ autorizatii de la institutiile statului si veti primi raspuns scris. Aveti nevoie de documente in fata inspectorilor daca se intampla un eveniment nedorit si chiar la un control de rutina.
La orice vulcanizare, din tehnologia de lucru rezulta ape menajere, caz in care acestea trebuie epurate, limpedele colectat la o retea de canalizare si compactul scos periodic prin vidanjare. Concluzia: aveti nevoie de aviz de mediu.
In vulcanizari se foloseste foc deschis si, dupa caz, substante inflamabile. Concluzia: aveti nevoie de aviz ISU.
Buna ziua, ati reusit pana la urma sa obtineti autorizatiile necesare si sa porniti activitatea?
Daca da, v-as ruga sa-mi scrieti si mie mai exact unde ati fost si ce autorizatii si avize ati obtinut.
Multumesc anticipat,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitate autorizatie psi rgt2019 rgt2019 Intr-o cladire cu mai multe incaperi , cu suprafata de 912 mp, , intentionez sa amenazez o statie ITP, o spalatorie auto si o vulcanizare, Este nevoie sa ... (vezi toată discuția)
Bunã ziua,am nevoie de acordul vecinilor daca amplasez un container ... strazi1 strazi1 Bunã ziua,am nevoie de acordul vecinilor daca amplasez un container fast-food pe terenul meu?! Daca funcționează până la ora 22:00? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Aviz apoi autorizatie isu? TuRa TuRa Buna ziua! Lucrez la o firma iar de curand s-a construit o noua hala. Deocamdata este goala(sunt depozitati doar cativa paleti) si urmeaza a se folosi ca hala ... (vezi toată discuția)