avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sunt in curs de a vinde o masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sunt in curs de a vinde o masina

Buna ziua. Sant in curs de a vinde o masina care nu mai are asigurare,si cel care cumpara sustine ca va face un nou talon (talonul pe care il am eu,este gresit completat,la rubrica "Instrainat catre"pe spatele talonului sus. Aici apare numele meu si data mentiunii,trecut de mine,nu mai stiu de ce am facut acest lucru!). Ce riscuri pot apare in acest caz? Daca se face un nou talon pe noul proprietar,ce fac cu talonul vechi? Nu am de gand sa dau talonul in mana noului proprietar,eventual o copie. Gresesc?
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2023
HUBARDONI, utilizator
Cel mai recent răspuns: HUBARDONI , utilizator 06:26, 30 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se face un nou talon pe noul proprietar,ce fac cu talonul vechi?

Conform disp in vigoare ,se poate solicita preschimbare talon in cazul pierderii,furtului sau deteriorarii certificatului de inmatriculare=talon
In cazul mentionat talonul se preda la directia generala permise de conducere si inmatriculari
Indiferent de starea talonului si datele consemnate in acesta -dupa instrainare,cumparatorul proprietar are obligatia ca in termen de 90 de zile sa solite inmatricularea vehiculului respectiv eliberarea de talon nou pe numele acestuia
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism Popesku Popesku Buna ziua, anul trecut am vandut auto personal, am facut contract de vanzare cumparare, i-am dat talunul si cartea , apoi am trimis fiscalul la o adresa ... (vezi toată discuția)
Talon înstrăinat către : elvis_zft elvis_zft Am o nelămurire, Fratele meu locuieste in străinătate, si mia lasat mie o masina inscrisa in romania . La mentiunea instrainat catre scrie numele meu si ... (vezi toată discuția)
Recent am achiziționat o mașină - probleme cu înmatricularea Gabriel14121993 Gabriel14121993 Buna seara, recent am achiziționat o mașină ,a cărui așa zis proprietar (nefiind defapt proprietar ci deținând decât un contract de vânzare cumpărare ... (vezi toată discuția)