avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate face o rectificare a unui certificat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate face o rectificare a unui certificat de mostenitor?La ...

Cum se poate face o rectificare a unui certificat de mostenitor?La data când s a întocmit suplimentul la certificatul de mostenitor și anume partajul nu exista titlul de proprietate(21 05 2001 )pământul fiind înscris pe baza unei adeverințe,în momentul primirii titlului data emiterii era( 05 03 2001) ,Soțul a decedat iar notarul vrea rectificarea certificatului de mostenitor cu titlul de proprietate.Va rog sa ma îndrumați ce pot face în acest sens,am fost la cabinetul notarial care a întocmit certificatul și mi s a spus ca trebuie făcută din nou dezbaterea mostenirii și sa achit 6000 lei.va mulțumesc pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:22, 7 Octombrie 2023
Ati primit deja raspunsul de la notariatul unde s-a intocmit documentul de mostenitor. O noua dezbatere a mostenirii o puteti face si la alt notar, dar nu cred sa primiti un alt raspuns, iar suma sa difere consistent.
Mulțumesc mult pentru răspuns, sunt din Vaslui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre a cui moștenire vorbim?
Pare că sunt două moșteniri.
Una dezbătută în 2001 de pe urma ...cuiva. (și pentru care se pune problema rectificării CM).
Și o alta (nouă) de pe urma soțului. Ați scris "soțul a decedat". Ați vrut să scrieți că ...între timp soțul a decedat și el?
Dacă da, atunci ar fi vorba atât de rectificarea unui CM vechi (de pe urma cui o fi) cât și despre o nouă dezbatere a moștenirii, după o altă persoană decedată (soțul). Posibil să fi "citit" greșit, dar dacă CM 2001 este chiar de pe urma soțului, atunci nu prea văd sensul acelei zise dezbateri "din nou".
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2023
romascanu, moderator
Dezbaterea CM din 2001 este a soțului dar la data emiterii acestui document 05 2001 dovada proprietății a 8 ha de teren s a făcut în baza unei adeverințe, Când a primit titlul de proprietate acesta era antedatat cu 03 2001 .Soțul a decedat acum 11 luni și notarul I mi cere sa merg sa rectific CM al soțului cu titlul de proprietate ,am fost iar notarul care l a emis solicita din dezbaterea mostenirii pt care trebuie sa achit 6000 lei.Doresc sa știu dacă mai este alta cale de urmat.Multumesc anticipat pt răspuns.
Bună dimineața!
Trebuie rectificat CM respectiv și trecut in loc de adeverință titlul de proprietate respectiv.....nu este vorba de dezbaterea din nou a succesiunii, iar, in aceste condiții onorariul de 6000 lei mi se pare astronomic.
Mergeți la un avocat să vă ajute cu notarul respectiv, sigur veți ajunge ca și bani muuuult mai rezonabil decât cei 6000 lei ceruți acum de notar

Alte discuții în legătură

Doresc sa aflu cum se poate face corectura la un certificat de ... sava elvira sava elvira Doresc sa aflu cum se poate face corectura la un certificat de mostenitor.Va prezint mai jos situația de fapt.Dupa decesul soacrei mele în data de 15 sept ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara dezbatere? cretu_adrian cretu_adrian Cu 10 ani in urma a decedat mama, care avea ca masa succesorala un certificat de actionar si 1/2 din apartament. Dupa un an am aflat ca tata obtinuse la 3 luni ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor valabil? ContSters110594 ContSters110594 Sotului meu i-a murit tatal si in urma decesului, prin notariat mostenitorii un certificat de mostenitor .Insa o parte din acest certificat este gresita, ... (vezi toată discuția)