avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate face o rectificare a unui certificat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate face o rectificare a unui certificat de mostenitor?La ...

Cum se poate face o rectificare a unui certificat de mostenitor?La data când s a întocmit suplimentul la certificatul de mostenitor și anume partajul nu exista titlul de proprietate(21 05 2001 )pământul fiind înscris pe baza unei adeverințe,în momentul primirii titlului data emiterii era( 05 03 2001) ,Soțul a decedat iar notarul vrea rectificarea certificatului de mostenitor cu titlul de proprietate.Va rog sa ma îndrumați ce pot face în acest sens,am fost la cabinetul notarial care a întocmit certificatul și mi s a spus ca trebuie făcută din nou dezbaterea mostenirii și sa achit 6000 lei.va mulțumesc pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:22, 7 Octombrie 2023
Soțul dvs. a murit de două ori?

sava elvira a scris:
Dezbaterea CM din 2001 este a soțului ...
Soțul a decedat acum 11 luni...

Moștenirea dezbătută în 2001 nu are cum să fie a soțului, că doar n-a murit de două ori: și în(ainte de) 2001 și acum 11 luni, adică în 2022.
Moștenirea dezbătută în 2001 trebuie să fie de pe urma altui mort!

Iar astăzi se pune atât problema rectificării CM din 2001, emis de pe urma defunctului cutărescu. (mortul scris în primul paragraf din CM 2001) cât și problema unei NOI moșteniri -- a dezbaterii moștenirii după soț (alt mort) -- și a emiterii unui NOU certificat de moștenitor, de pe urma soțului.

Eu cred că notarul s-a referit la ambele chestiuni, atunci când v-a spus suma aceea. Asigurați-vă că ați ințeles despre a cui moștenire vorbea atunci când s-a referit la zisa dezbatere "din nou".

Eu am...ghicit ("citit") că ar fi vorba de două moșteniri distincte, chiar înainte de a ne fi povestit că soțul a murit "acum 11 luni".

Moștenirea este a fiecărui mort, luat în parte. Trebuie emis un NOU certificat, după defunctul soț. (independent de rectificarea sau nu a unui alt CM după te miri ce strămoș.) Problema dezbaterii moștenirii după soț nu se rezolvă (doar) cu rectificarea CM după... tataie. E necesar (și) un nou CM, după soț.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune fara dezbatere? cretu_adrian cretu_adrian Cu 10 ani in urma a decedat mama, care avea ca masa succesorala un certificat de actionar si 1/2 din apartament. Dupa un an am aflat ca tata obtinuse la 3 luni ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor valabil? ContSters110594 ContSters110594 Sotului meu i-a murit tatal si in urma decesului, prin notariat mostenitorii un certificat de mostenitor .Insa o parte din acest certificat este gresita, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! care sunt pasii legali pentru impartirea unei mosteniri ... HelleneNico HelleneNico Buna ziua! Care sunt pasii legali pentru impartirea unei mosteniri in cazul in care ambii proprietari sunt decedati, ei neavand copii iar parintii ambelor ... (vezi toată discuția)