avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliu minor si Plata pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliu minor si Plata pensie de intretinere

Buna ziua,

O intrebare va rog legata de Dreptul familiei - domiciliu minor din prima casatorie + plata pensie de intretinere:
- Conform hotararii judecatoresti, copilul meu din prima casatorie locuieste la mama iar eu ii achit lunar pensie de intretinere;
- De mai bine de o luna, copilul locuieste la mine, mama ramanand fara locuinta in care locuia cu copilul in chirie iar acum ea locuieste la concubin;
- Avand in vedere ca mama copilului nu este foarte interesata sa inchirieze o noua locuinta si nici sa ia copilul acolo unde locieste acum, exista posibilitatea ca, prin ordonanta presedintiala, sa obtin, pentu o perioada (pana mama isi gaseste o locuinta de inchiriat sau alt termen acceptat) suspendarea platii pensiei de intretinere? Mentionez ca in acest moment, desi copilul locuieste la mine, eu continui sa ii platesc mamei pensie de intretinere pentru a nu incalca hotararea. In plus, copilul nu primeste niciun ajutor din partea mamei, alocatia copilului tot la mama merge.

Mentionez ca nu intentionez sa intentez o actiune in instanta pentru restabilirea domiciliului la mine; mama poate lua copilul cand doreste daca isi rezolva problema locativa; doresc doar sa nu mai achit pensia cat timp copilul este la mine. Daca aceasta perioada se prelungeste, probabil ca ar fi dreptul minorului sa beneficieze si de alocatie si de intretinere din partea mamei.

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2023
AdrianSA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 18:15, 16 Octombrie 2023
Buna ziua!
Ceea ce doriti dvs.se rezolva doar in instanta.Consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinul a plecat cu certificatul de nastere al copilului. Eiliky Eiliky Sora mea a trait in concubinaj cu un barbat timp de mai mult ani, perioada in care au avut impreuna un copil, acum in varsta de trei ani. De curand sora mea ... (vezi toată discuția)
Ancheta psihosociala albastrelbyo albastrelbyo Buna seara, in cazul unui divort cu un copil minor,conf procedurii trebuie facuta ancheta psihosociala la domicililul mamei. Daca mama a luat minorul si a ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei - recuperare alocație și pensie de întreținere după schimbarea domiciliului minorului Andrei7015 Andrei7015 Am sa relatez o scurta poveste: in decembrie 2009 un divort cu incredintare copil catre mama. Copilul aunci in clasa a 2 a se muta cu mama in alt oras. ... (vezi toată discuția)