Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salarii si taxe la stat buna seara va rog sa imi comunicati ce pot face in cazul in care ...

buna seara
va rog sa imi comunicati ce pot face in cazul in care angajatorul refuza sa imi plateasca conform sentinta definitiva , plata salariilor cat si a taxe la stat ,CASS ETC.
Ma pot adresa executorului judecatoresc inclusiv pentru neplata taxelor la stat de catre angajator , sau sa fac plangere penala pentru taxele neplatite .
Dupa pronuntarea sentintei definitive cat timp are la dispozitie fostul angajator pentru a plati salariul si taxele la stat.
Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:51, 30 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu este stabilit un termen în hotărâre, aceasta este executorie imediat.
Puteți face și executare silita și plângere penala.
acest răspuns util
Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel
Buna ziua, am făcut plângere penală pentru neplata taxe la stat și s-a respins , s-a dat Clasare , cu toate că este clar evaziune fiscală.Ce mai pot face ?
Executorul judecătoresc poate cere executarea silita atât pentru neplata salarii restante cât și pentru neplată contribuțiilor obligatorii la stat? Mulțumesc anticipat pentru răspunsul dvs.
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
acest răspuns util
Mergeti la executor si solicitati punerea in executare a hot. judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc cristina/BZ cristina/BZ Am o hotarere judecatoreasca executorie de drept, definitiva si irevocabila in cadrul unui litigiu de munca care obliga firma cu care am fost in litigiu sa-mi ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca ionelastoica79 ionelastoica79 buna ziua am o hotarare judecatoreasca definitiva pentru a recupera salariile restante de la o firma si nu pot scoate banii de la ei au refuzat sa se ... (vezi toată discuția)
Neexecutarea sentintei civile privind plata salariilor si reintegrarea codulmuncii codulmuncii [b]Potrivit art. 261 codul muncii, neexecutarea de buna voie a sentintei civile privind plata salariilor in termen de 15 zile calendaristice de la data cererii ... (vezi toată discuția)