Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Temei legal emitere factura servicii inainte de realizarea efectiva a serviciilor prestate

Buna ziua,

Am in speta o societate care emite facturi de prestari servicii in baza unui contract incheiat. Serviciile prestate sunt facturate inainte de realizarea efectiva a serviciilor si nu este emis/facturat avansul ci prestarea propriu-zisa a serviciilor.

Va rog sa ma ajutati cu un temei legal unde este specificat modul de emitere a facturii, respectiv ca in practica realizarea serviciilor (nu avans servicii!) nu se poate factura inainte de realizarea efectiva a serviciilor.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Law Office , Avocat 11:23, 20 Octombrie 2023
Verificati clauzele contractului incheiat cu acea societate. Contractul valabil incheiat are putere de lege intre parti. Prin urmare, daca in contract este prevazut dreptul de a factura inca de la data solicitarii serviciilor atunci este perfect legal sa procedeze in aceasta maniera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se intocmeste contract de prestari servicii - servicii multiple laurentiu1990 laurentiu1990 Buna ziua, am o societate comerciala si as dori sa realizez un contract intre societatea mea (Furnizor) si societatea unei alte persoane (Beneficiar). ... (vezi toată discuția)
Lucrari de izolatie la o asociatie proprietari traianp traianp Buna ziua De curand asociatia de proprietari din care fac parte a contractat lucrari de hidroizolatie si zugravit scara in care locuiesc. Am verificat ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans ca persoana fizica de la o societate comerciala de prestari servicii Rlsipos Rlsipos Buna ziua, Acum cateva zile am incheiat un contract cu o cu o societate comerciala de prestari servicii. La incheierea contractului am platit un avans. ... (vezi toată discuția)