avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara! Vreau sa inchiriez o casa de vacanta pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara! Vreau sa inchiriez o casa de vacanta pe platformele ...

Buna seara!
Vreau sa inchiriez o casa de vacanta pe platformele booking si airbnb ca persoana fizica apoi sa raportez castigurile la anaf.
Casa nu este pe numele meu, ci pe numele tatalui meu. Este necesar sa imi faca un contract de inchiriere ca sa pot inchiria legal si pentru a raporta castigurile pe numele meu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 09:37, 25 Octombrie 2023
Bună dimineața!
Puteți încheia cu tatăl dvs.un contract de închiriere in care sa se specifice dr.dvs.de a subînchiria casa respectiva, dar în situația aceasta atât tatăl dvs., cât și dvs.veti avea castiguri din închiriere și ambii trebuie sa le raportați la fisc.
Mai simplu este că tatăl dvs.sa va dea o procura prin care să vă permită să închiriați casa respectiva și să faceți dvs, toate actele( contractul de inchiriere, inclusiv raportările către fisc, etc), dar raportările respective se fac pe numele tatălui dvs., de către dvs., că mandatar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu apartament inchiriat in regim hotelier fara incasari fghj fghj Buna ziua, detin un apartament inchiriat unei firme numite ApartInvest, pentru administrare in regim hotelier. Contractul este intre mine ca proprietar si ... (vezi toată discuția)
Rog un sfat nicki nicki Fiul meu, care este plecat, m-a insarcinat sa-i inchiriez apartamentul. Am gasit pe cineva interesat, dar nu stiu cum sa procedez pentru ca totul sa fie legal. ... (vezi toată discuția)
Inchiriere casa prin airbnb Lucian.G Lucian.G Buna ziua, Am si eu cateva intrebari la care sper sa gasesc raspunsul cu ajutorul dvs. Tatal meu are o casa in Arad pe care eu vreau sa o inchiriez pe zi ... (vezi toată discuția)