avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara, am vandut o mașină în 2014, cel care a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara, am vandut o mașină în 2014, cel care a cumpărat-o ...

Bună seara, am vandut o mașină în 2014, cel care a cumpărat-o a vândut-o , la momentul actual nici nu știu unde mai este, am scos o de la impozit de atunci și am făcut un dosar cu furnizare date de la poliție, ca să nu primesc amenzi, dar astăzi am constatat ca asigurarea a fost făcută până în 2021 cu vreo 4 accidente la activ și eu plăteam mult mai mult la asigurări , fără să mi dau seama ca sunt încadrată altfel decât ar trebuii. În instanță dacă merg, nu știu pe cine să dau în judecată, am doar istoricul din AIDA cu daunele. Actele mașinii nu le mai am, decât copii. Ce pot face? Unde să mă adresez ptr a oprii emiterea de asigurare ptr acel autoturism?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 01:10, 10 Martie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inseamna ca o firma sau mai multe, de asigurari au facut asigurare pe numele dvs.
Reclamati la ASF aceste asigurari frauduloase.
[ link extern ]
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu dupa ce am vandut masina, am scos-o de la impozit si apoi a doua zi am fost cu actele la asigurator si am solicitat returnarea partii ramase din asigurare, bani ce i-am primit si in evidentele lor am figurat ca am instrainat masina respectiva. De aici incolo sanatate!
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Nu se poate face nimic, veti avea din nou clase de bonus bune pe masura ce incheiati polite noi si nu aveti evenimente.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate asa ar trebuii sa facem toti, asa prevede legea, dar in 2014 nu prea se stia si legea nu era asa. Ideea e ca mi e ciuda ca nu am observat asta pana acum, adica am platit asigurarea tot timpul marita, dar datorita valorilor care cresteau mereu, eu nu comparam cu nimeni si nici nu stiam de clasa de bonus.Asta este, cine greseste , plateste. Eu sunt revoltata, cum de cei care au incheiat asigurare atatia ani, au facut o fara buletinul meu , care intre timp l am schimbat si plata daunelor cum de s au fara sa aiba cartea mea de identitate? Acum eu vorbesc singura, dar o sa merg in instanta. Asta i singura solutie.
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2023
cristian@, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti de la cei care fac asigurari unde s-a facut asigurarea si la ce
societate ca va poate furniza fiind pe numele dumneavoastra.Daca spune-ti ca mai aveti actele de vanzare puteti solicita contravaloarea asigurari si asa il lasati fara asigurare si nu va mai poate veni pe numele dumneavoastra.Se poate afla si cine a condus masina in momentul accidentului.Daca cautati o veti gasi

Alte discuții în legătură

Casco auto se mentine la schimbarea proprietarului ? raduiulian raduiulian Buna ziua, Tatal meu are un autoturism asigurat CASCO care expira la sfarsitul anului. Pe de alta parte, doreste sa-mi cedeze autoturismul mie prin act de ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu mihai mihai2008 mihai mihai2008 Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost ... (vezi toată discuția)
Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)