Bună seara, am vandut o mașină în 2014, cel care a cumpărat-o a vândut-o , la momentul actual nici nu știu unde mai este, am scos o de la impozit de atunci și am făcut un dosar cu furnizare date de la poliție, ca să nu primesc amenzi, dar astăzi am constatat ca asigurarea a fost făcută până în 2021 cu vreo 4 accidente la activ și eu plăteam mult mai mult la asigurări , fără să mi dau seama ca sunt încadrată altfel decât ar trebuii. În instanță dacă merg, nu știu pe cine să dau în judecată, am doar istoricul din AIDA cu daunele. Actele mașinii nu le mai am, decât copii. Ce pot face? Unde să mă adresez ptr a oprii emiterea de asigurare ptr acel autoturism?
ASF nu va poate ajuta. In instanta nu știi pe cine sa dai in judecata. Asiguratorul nu va poate ajuta. El a plătit daunele provocate, în baza poliței, daca evenimentul a fost resl, era condus de cineva cu permis și dacă există prejudiciu. Numele și datele celui care a provocat accidentul nu-l poate deservi din cauză că există GDPR. Nu poate divulga. Acum vreo 25 de ani asiguratorul plătea doar cu consimțământul proprietarului auto vinovat. Dar legea a fost schimbată ptr că mulți păgubiți rămâneau fara repararea prejudiciului de către asigurător. Își reparau singuri pe cheltuiala lor. Și atunci răspunderea civilă nu exista. Dați în vileag pe la Poliție, să oprească și să ridice Nr de înmatriculare.
La întocmirea poliței de asigurare nu e nevoie de seria și Nr de buletin. Doar CNP. Iar acela exista pe contractul de vânzare - cumpărare. Modificările legislative au fost făcute în favoarea păgubitului, fiind eliminate măsurile birocratice de odinioară.