Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara, am vandut o mașină în 2014, cel care a cumpărat-o ...

Bună seara, am vandut o mașină în 2014, cel care a cumpărat-o a vândut-o , la momentul actual nici nu știu unde mai este, am scos o de la impozit de atunci și am făcut un dosar cu furnizare date de la poliție, ca să nu primesc amenzi, dar astăzi am constatat ca asigurarea a fost făcută până în 2021 cu vreo 4 accidente la activ și eu plăteam mult mai mult la asigurări , fără să mi dau seama ca sunt încadrată altfel decât ar trebuii. În instanță dacă merg, nu știu pe cine să dau în judecată, am doar istoricul din AIDA cu daunele. Actele mașinii nu le mai am, decât copii. Ce pot face? Unde să mă adresez ptr a oprii emiterea de asigurare ptr acel autoturism?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 01:10, 10 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ASF nu va poate ajuta. In instanta nu știi pe cine sa dai in judecata. Asiguratorul nu va poate ajuta. El a plătit daunele provocate, în baza poliței, daca evenimentul a fost resl, era condus de cineva cu permis și dacă există prejudiciu. Numele și datele celui care a provocat accidentul nu-l poate deservi din cauză că există GDPR. Nu poate divulga. Acum vreo 25 de ani asiguratorul plătea doar cu consimțământul proprietarului auto vinovat. Dar legea a fost schimbată ptr că mulți păgubiți rămâneau fara repararea prejudiciului de către asigurător. Își reparau singuri pe cheltuiala lor. Și atunci răspunderea civilă nu exista. Dați în vileag pe la Poliție, să oprească și să ridice Nr de înmatriculare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La întocmirea poliței de asigurare nu e nevoie de seria și Nr de buletin. Doar CNP. Iar acela exista pe contractul de vânzare - cumpărare. Modificările legislative au fost făcute în favoarea păgubitului, fiind eliminate măsurile birocratice de odinioară.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2024
Szekely Barna, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco auto se mentine la schimbarea proprietarului ? raduiulian raduiulian Buna ziua, Tatal meu are un autoturism asigurat CASCO care expira la sfarsitul anului. Pe de alta parte, doreste sa-mi cedeze autoturismul mie prin act de ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu mihai mihai2008 mihai mihai2008 Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost ... (vezi toată discuția)
Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)