avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... durata cercetare penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

durata cercetare penala

Cat poate dura cercetarea penala? Exista vreun termen legal, sau se poate tergiversa la nesfarsit?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 22:44, 15 Martie 2012
cercetarea penala dureaza pina data prezentarii rechizitoriului faptuitorului.
Ma interesa cat poata sta dosarul in cercetare la politie pana se intoarce la procuror....:">
Politistul poate sa-l tina oricat "la sertar"?:(
Pana se aduna probe, pentru ca politistii sa stie ce anume ii transmit procurorului , pentru ca acesta sa poate lua o decizie, fie ca domnii politisti vor face propunere de nup sau de incepere a up , sau alta , aceasta propunere trebuie sa fie motivata , si doar daca exista date suficiente cu privire la fapta , la fapruitor, se poate inainta dosarul.
Dosarul ''sta ''la politist pana la administrarea probelor in baza carora se concluzioneaza existenta sau nu ,a elementelor si indiciilor temeinice a infractiunii prevazute si pedepsite de legea penala.
Nu exista termen legal prevazut .
Dispozitiile in vigoare mentioneaza ''termen rezonabil'',fara a face precizarea duratei.
Nu este general valabil ca cercetarea penala sa se concretizeze cu rechizitoriu.
Exista posibilitatea ca cercetarea sa nu evidentieze elementele si indiciile necesare incadrarii faptei sub prevederile legii penale si concluziile conduc catre rezolutie si NUP,concluzii care in general sunt preluate de catre procurorul responsabil
Durata urm pen depinde de mai multe lucruri.Ce caz aveti?

Alte discuții în legătură

Plangere contra actelor procurorului nitmar nitmar am facut o plangere penala in 2008 pentru inselaciune si fals in declaratii impotriva administratorului unei societati ; pentru inselaciune s-a dat NUP in ... (vezi toată discuția)
Rezolutie de incepere a urmaririi penale - cand? Micaly Micaly Instanta, prin decizie a dispus inceperea urmaririi penale. Dosarul a fost trimis la parchet care l-a trimis la politie pentru..... Cine, [b]cand[/b] si cum ... (vezi toată discuția)
..propunere facuta de catre organul de cercetare penala !! tutu12 tutu12 In urma unei plangeri penale , Parchetul trimite spre cercetare , organului de cercetare -politiei . La terminarea cercetarilor ,politistul face un raport ... (vezi toată discuția)