avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Matusa mea a avut 5 hectare teren extravilan, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Matusa mea a avut 5 hectare teren extravilan, (arabil).Terenul ...

Matusa mea a avut 5 hectare teren extravilan, (arabil).Terenul nu a fost intabulat ( masurat).Matusa a decedat si nu are copii.Suntem mai multi mostenitori.Cum pot afla daca unul din mostenitori e inclus doar el in testament.O alta intrebare ar fi daca acest mostenitor a vandut terenul extravilan cu chitanta cum pot afla cine este cumparatorul si unde? Si
as mai vrea sa aflu cine plateste impozitele pe terenul matusii si unde pot afla ?
Cel mai recent răspuns: vlad19722 , utilizator 16:40, 10 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aflați la Primarie, solicitând informații referitoare la rolul fiscal și agricol al mătușii. Vedeți ce mai are mătușa la rol în momentul de față.
Despre testament puteți solicita la orice birou notarial o interogare la Registrul Național Notarial de Evidenta a Liberalitatilor (RNNEL), pe baza certificatului de deces.
Însă e valabila doar dacă mătușa a lăsat un testament la notar.
Dacă l-a scris de mana, acasă, nu puteți afla decât dacă apare beneficiarul acestuia sa își revendice dreptul. Testamentele de mana nu sunt înregistrate nicăieri.
Va multumesc frumos de raspuns! Am sa incerc sa le solicit celor de la primaria respectiva informatii despre rolul fiscal si agricol al matusii.Am mai solicitat la primaria unde matusa avea terenul extravilan (arabil) sa primesc informatii daca terenul matusii a fost vandut,etc si cei de acolo colaboreaza f.greu si ma trimit spre alte institutii.Dar inca nu am primit raspuns la intrebarea: daca nu e nici un mostenitor in testamentul matusii cum pot afla daca unul din mostenitori a vandut terenul extravilan ( arabil) al matusii cu chitanta de mana ,cum aflu cine e cumparatorul si unde?Cum pot afla daca matusa a vandut propriul teren extravilan (arabil ) in timpul vietii si cand?As mai dori sa stiu daca pot cere informatii la primaria ( unde este terenul arabil) referitoare la rolul fiscal si agricol al matusii si fara sa
cer deschiderea succesiunii la matusa in instanta ( judecatorie)? Astept cu mult interes sfaturile dvs.
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2023
vlad19722, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De regula, cumpărătorul are obligația sa își înregistreze proprietatea la rol, în termen de 30 de zile de la achiziție.
Însă, legal, ar trebui prezentat un act de proprietate (act notarial, sentința civila, proces verbal de cumpărare la licitație etc.).
Actele de mana nu sunt acte de proprietate.
În atare situație, este greu de urmărit parcursul unul imobil, căci poate fi vândut cu acte de mana de 3 ori pe zi, din moment ce nu e înregistrat nicăieri.
Cu toate acestea, unele primarii (în special în mediul rural), mai "închid ochii" si trec terenurile la rol, asa...cu acte de mana sau pe vorbe.
Puteți afla ce mai are mătușa la rol acum.
Dar nu cred ca puteți afla cine a cumpărat și pe rolul cui e, fiind invocata protecția datelor și confidențialitatea.
Va multumesc de ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, teren cumparat de la o matusa, cu contract de mana ... iuliasi iuliasi Buna ziua, teren cumparat de la o matusa, cu contract de mana in 2019, dansa a decedat in 2021, cum se poate intabula terenul? succesiunea nu e facuta pentru ... (vezi toată discuția)
Eliberare act proprietate dupa testament. alin76 alin76 Strabunica a dat testatment bunicii mele care la randul ei a dat testament mamei mele pe un teren aflat langa curtea casei . Testamentul strabunicii este ... (vezi toată discuția)
Bună seara!cum pot afla dacă părinții au făcut cvc cu fratele ... DeeRox DeeRox Bună seara!Cum pot afla dacă părinții au făcut cvc cu fratele pe donatie? Dacă merg la ANCPL și cer un extras de care funciară pentru informare, pot ... (vezi toată discuția)