avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara, O intrebare daca unul dintre soti are de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara, O intrebare daca unul dintre soti are de platit o ...

Buna seara,
O intrebare daca unul dintre soti are de platit o suma de 40000 lei daune, iar singurul bun (care este pe numele ambilor soti) este doar casa, li se poate lua casa ? prin executare sau sechestru ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:10, 23 Noiembrie 2023
Creditorii unui coproprietar pot urmări silit cota lui parte din dreptul asupra bunului comun sau pot cere instanţei împărţeala bunului, caz în care urmărirea se va face asupra părţii de bun sau, după caz, asupra sumei de bani cuvenite debitorului.
Dacă casa este bun comun al ambilor, se poate executa silit doar cota parte a soțului debitor.
Casa v-a fi scoasă la licitație în întregime după împărțeala cotelor, dar celălalt soț nedebitor va primi jumătate din valoarea casei obținută cu ocazia scoaterii la licitație.

Din păcate amândoi soții vor rămâne fără casă, și vor fi nevoiți să meargă în chirie.
Și o casă vândută la licitație e mult mai ieftină, poate fi vândută mult sub valoarea de piață.
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dia07 dia07 Va rog sa imi spuneti cum se executa silit patrea mea dintr-un apatrament primit mostenire. Mostenitori mai sunt mama si sora mea. Se scoate la licitatie doar ... (vezi toată discuția)
Partaj si executare silita ioanina_dima ioanina_dima Buna ziua! Am un proces de partaj bunuri comune cu sotul meu..........intre timp am aflat ca o parte din bunurile noastre au fost scoase la vanzare in cadrul ... (vezi toată discuția)
Executare silita anaf imobil in coproprietate bee bee Daca un apartament are mai multi proprietari si doar unul are sechestru asigurator de la ANAF se poate executa silit tot apartamentul sau doat partea acelui ... (vezi toată discuția)