avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

dupa citatia la divort , sotia mai poate efectua acte administrative . fara samnatura mea ( de ex. : vanzarea unor obiecte valoroase : pian , instrumente muzicale , colectii,etc) ?
Cel mai recent răspuns: tocalione , utilizator 08:09, 31 Ianuarie 2010
dupa introducerea cererii de divort bunurile dobindite in timpul casatoriei pot fi instrainate numai cu acordul ambilor soti. numai dupa afectuarea partajului, acestea pot fi instrainate de fiecare din soti numai daca bunul respectiv a cazut in lotul atribuit. in cazul prezentat sotul care nu a consimtit la instrainarea bunului are un drept de creanta din pretul incasat de celalalt sot.
Pana la pronuntarea/comunicarea sentintei de divort sau a celei de partaj, oricare dintre soti poate sa vanda valabil si singur orice bun mobil comun.
multumesc !
am inteles

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Mirela123 Mirela123 Buna seara. As dori sa stiu fiind in divort cu sotul, cu doi copii ( 14ani si 18ani) apartamentul pe care l-am cumparat impreuna in timpul casatoriei si este ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor la mijloc /partaj/ ...dati-mi un sfat va rog! iama iama Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat . Eu si sotul meu suntem in divort. Am ajuns la divort pe cale amiabila pana la urma in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil nekitafraguta nekitafraguta Cum se poate vinde un imobil, daca unul dintre proprietari, respectiv sotul, nu este de acord.Este vorba de un bun comun, un apartament cumparat de tatal ... (vezi toată discuția)