avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetatenie, trebuie cod NIF pentru certificat ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetatenie, trebuie cod NIF pentru certificat fiscal?

Cetatean roman cu dubla cetatenie, doreste sa vanda o proprietate mostenita. Detine pasaport din ambele tari (Romania si tara straina), cu resedinta in tara straina. Am inteles ca pentru a vinde are nevoie printre altele si de certificat fiscal pentru a demonstra ca nu are datorii la statul roman. Intrebarea este daca pasaportul romanesc e suficient pentru a obtine certificat fiscal, sau are nevoie de codul NIF ( care in general se cere doar cetatenilor straini), din moment ce are resedinta in alta tara? De mentionat ca a imputernicit prin procura notariala un cetatean roman domiciliat in Romania pentru a se ocupa de actele de vanzare.
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2023
alex_sole, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:49, 26 Noiembrie 2023
Nu-i trebuie NIF, intrucat e cetatean roman ...certificatul il poate obtine pe baza pasaportului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fantastic!!! deea_lex deea_lex Imi permit sa va impartasesc ultima mea experienta legata de infiintarea unei societati comerciale dorindu-va sa nu vi se intample niciodata.... Strangem ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in scopuri de tva - problema cazier fiscal administrator strain bogdan27 bogdan27 Buna ziua, Intampin o problema cu AFP sector 4, pe care nu am intalnit-o la alte administratii de sector. Pe scurt, atunci cand vreau sa inregistrez o ... (vezi toată discuția)
Inexistenta codului fiscal nif în unele țări face imposibilă actualizarea datelor personale la un cont banca7r din românia ptr posesorul contului plecat în străinătate!? Lucias26 Lucias26 Din cauza inexistenței în soft-ul băncii Raiffeisen Bank,a situatiei alternative de cetățen romăn cu domiciliul în străinătate fără cod ... (vezi toată discuția)