avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scutire de cote parti de la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scutire de cote parti de la intretinere

Am un serviciu cu deplasari permanente, acasa stau sambata si duminica. Nu stau mai mult de 15 zile intr-o luna.
Pot fi scutit de la intretinere?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:30, 31 Ianuarie 2010

Practic este dificil de demonstrat presedintelui de asociatie ca datorita obligatiilor ,perioada efectiva cat locuiti la adresa unde achitati cotele de intretinere lunara este mai mica decat acea prevazuta pentru cazurile de scutire plata cote intretinere.
Adunarea generala a asociatiei de proprietari poate dispune numarul de zile de la care se aplica scutirea de cote parti la intretinere
Daca detineti documente justificative care probeaza ca un numar mai mare de 15 zile sunteti plecat in afara localitatii,sunteti cazat in alta parte unde va aflati in evidenta ,presedintele de asociatie unde figurati cu domiciliul poate dispune scutirea de plata cote parti de la intretinere.
Avand in vedere ca este subiect care a mai fost discutat pe forum,intrati pe sectiunea asociatii de proprietari
BebeVali a scris:

Am un serviciu cu deplasari permanente, acasa stau sambata si duminica. Nu stau mai mult de 15 zile intr-o luna.
Pot fi scutit de la intretinere?

Mergeti la presedintele asociatiei si depuneti o cerere in care soliciati sa fiti trecuta la intretinere pentru luna x, y, z cu zero persoane, sau cu o persoana mai putin ca de obicei, daca sunteti mai multi membri in familie care locuesc in apartament.
O data la 3-4 luni treceti pe la asociatie sa va mai treaca cu o persoana la intretinere. Asa e cat de cat corect atat pentru dv cat si pentru vecini.
Asa o sa fiti scutita de cheltuielile aferente unei persoane, repartizate pe numar de persoane. Toate cheltuelile ce se repartizeaza pe cota parte indiviza in functie de suprafata apartamentului se platesc indiferent ca locuiti sau nu in apartament, ca si consumurile contorizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile comune ale locatarilor unei scari de bloc AdaZdravescu AdaZdravescu Buna ziua,va rog sa mi spuneti,exista o lege care prevede ca un proprietar care locuieste mai putin de 10 zile intr o luna in apartament,este scutit de la ... (vezi toată discuția)
Locuinta de vacanta - ra carmenbucur carmenbucur Titlu : Locuinta de vacanta - care sunt cheltuielile corecte de achitat ??? Am o locuinta de vacanta, o garsoniera la munte, dar acolo ajung destul de ... (vezi toată discuția)
Cerere de scutire de la cotele de intretinere cornelusha cornelusha Buna seara, o prietena m-a intrebat astazi daca exista o modalitate de a fi scutita de la plata cotelor de intretinere la un apartament pe care il are in ... (vezi toată discuția)