avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! In cazul in care am fost angajat in urma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! In cazul in care am fost angajat in urma unui concurs ...

Buna ziua!
In cazul in care am fost angajat in urma unui concurs pe un post de Asistent Medical in Camera de Garda-Urgente, intr-un spital municipal, contract pe perioada nedererminata, si au intervenit schimbari care duc la reducerea programului de functionare a acesteia(camera de garda) de la 24/24 h la 8h/zi, prin urmare necesarul de personal urmand sa fie redus, institutia poate aduce modificari contractului individual de munca si a relocarii mele intr-o alta sectie a Spitalului fara acordul meu? Mentionez ca relocarile nu se fac in urma unui criteriu anuntat in prealabil de catre institutie. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:21, 29 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul muncii:
ART. 41
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
...
Articolul respectiv de lege l-am citit inainte de a ma adresa avocatnet.ro insa nu am inteles daca exista anumite derogari sau daca legea poate permite angajatorului sa modifice, sa aduca anexa sau sa schimbe date din CIM fara acordul meu. Iar daca acest lucru se poate, daca cineva are ceva concret din lege pentru a ma ajuta, as fi recunoscator. Daca este nevoie sa ofer mai multe infirmatii o voi face cu placere.
Va multumesc!
Relocarea este posibila in urma unei reorganizari /schimbari de organigrama , ar modificarea c.i.m. este posibila unilateral numai in situatiile urmatoare : delegare, detasare, situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea contractului individual de munca dana manea dana manea am comasat doua compartimente. in urma comasarii a rezultat un excedent de personal caruia i-a fost luat consimtamantul in vederea schimbarii locului de munca. ... (vezi toată discuția)
Ordinul nr.1101/2016 capitolul 1 punctul g /ministerul sanatatii adrianito66 adrianito66 Subsemnata ----------- angatata a -------------I(structura 127 paturi) ca asistent principal in cadrul SPCIN va rog sa va pronuntati punctul de ... (vezi toată discuția)
Reducere norma Nihil since deo Nihil since deo Buna ziua! Angajatorul vrea sa reduca norma de la 8h la 4h unui salariat pentru ca nu mai are activitati care sa acopere cele 8h. Cum poate face acest lucru si ... (vezi toată discuția)