avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... desfiintare hotarare recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

desfiintare hotarare recurs

Care este calea de atac impotriva unei hotarari de respingere a recursului ca nefondat?
Mentionez ca am aratat instantei de recurs ca hotararea primei instante este bazata pe inscrisuri false.
Pentru folosirea acestor inscrisuri false in instanta am facut si plangere penala deasemeni instiintand instanta de recurs.
Problema este cercetarea penala dureaza de 4 luni (este nevoie si de expertiza), iar eu a trebuit sa fac cerere de revizuire, ca sa nu ies din termen.
Mai pot face ceva dupa inceperea urmaririi penale daca si revizuirea se pronunta impotriva mea, tocmai pentru ca nu exista INCA decizie de incepere a urmaririi penale?
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
scarlet, utilizator
Cel mai recent răspuns: scarlet , utilizator 19:06, 31 Ianuarie 2010
termenul de revizuire curge de la definitiva din penal
Puteti sa detaliati, ca nu inteleg.
Am facut cerere de revizuire in civil, pentru ca instanta nu ia in considerare doar plangerea penala, iar cauza este inca in cercetare penal, nu a inceput urmarirea.
Mai pot sa fac o a doua cerere de revizuire dupa definitiva din penal, sau se suspenda revizuirea pana la hotararea din penal?

Nu sunt jurist si imi vine cam greu sa le potrivesc.
Multumesc pentru intelegere
cereti suspendarea, dar cu sanse mici

puteti sa faceti cerere de revizuire dupa definitiva, insa atentie, daca prima revizuire nu o suspenda sau nu o respinge ca inadmisibila si o respinge ca neintemeiata....aveti probleme
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuirea doru112233 doru112233 Buna,am pierdut un proces civil si in recurs cu ceva terenuri,anulare act,as vrea sa stiu daca pot face cerere de revizuire si daca trebuie timbrat (vezi toată discuția)
Cale de atac impotriva unei sentinte penale - art. 278^1 din c. proc. pen., multescu99 multescu99 Potrivit ART. 278^1 din C. Proc. Pen., (1) Dupa respingerea plangerii facute conform art. 275-278 impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale ... (vezi toată discuția)
Recurs iccj xuser xuser Imi explica va rog si mie cineva cum de anumite dosar, gen 278^1 ajung sa se judece cu recurs la ICCJ? http://www.scj.ro/dosare.asp (vezi toată discuția)