avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... A facut o intreaga serie despre mine, fara acordul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

A facut o intreaga serie despre mine, fara acordul meu, cu informatii ...

A facut o intreaga serie despre mine, fara acordul meu, cu informatii false, calomniere?
- Buna Seara, am pt dvs un caz, cred eu, destul de neobisnuit, un anumit
youtuber, care, important, NU MA CUNOASTE DELOC, nu imi cunoaste nici familia, nici prietenii, nu are nicio informatie corecta despre mine, a facut o serie de videoclipuri in care ma numeste '' Cel mai mare psihopat'' in care sustine, repet, fara sa ma cunoasca, fara sa aiba acte medicale clare sau dovezi juridice/legale, ma acuza ca as fi urmarit si hartuit un numar mare de fete (nu precizeaza) deoarece, as avea probleme psihice grave, dinou, fapt care nu este sustinut cu acte sau declaratii de la medici de specialitate, si bineinteles, nu exista nici dosare penale de hartuire sau de amenintare, in care eu sa fi fost, nici macar martor, nu mai vorbim de suspect! Cu toate astea, el sustine sus si tare ca sunt un pericol public, si singurele dovezi pe care le aduce sunt....Niste Poze cu Conversatii, in care apar diversi indivizi, cu pozele mele dar cu nume diferite. singurul element de legatura fiind pozele, furate de pe retelele mele de socializare, aceste conversatii, trebuie sa mentionez, nu exista in realitate, existenta lor nu poate fi probata printr-un videoclip in care sa deruleze conversatiile si sa arate da profilul respectiv este profilul meu real, ci nu o copie care se face in maxim 2 minute de catre orice amator. Acesta continua sa relateze diverse povesti despre mine, in care eu eram desigur, infractorul psihopat, (povesti pe care nu are de unde sa le cunoasca, noi neavand contact niciodata si neavand nici prieteni comuni, nici orasul in care locuim, nici macar judetul, nici macar regiunea) si ca acele fete au depus nenumarate plangeri la politie, iar acestia nu au facut nimic, in realitate, repet, nu exista niciun dosar care sa aiba numele meu nici ca martor, si nu am fost informat ca ar fi existat nici macar o singura plangere pe numele meu! Cu toate astea, el beneficiaza de o crediblitate foarte mare in randul abonatilor sai, care sunt, in mare parte copii, scolari sau chiar si prescolari, si care ma hartuiesc continuu, pe retelele de socializare, fiind convinsi ca idolul lor spune adevarul. Cred ca nu mai e nevoie sa mentionez ca acesta nu mi-a dat dreptul la replica, bineinteles, mi-a sters toate mesajele, atat mie cat si celor care veneau sa imi ia apararea, zicand ca, cica, sunt tot eu, cu alte conturi, informatie care din nou, este din capul sau, nu a fost confirmata de niciun informatician, ca eu as avea nu stiu cate conturi false de pe care ma dau drept alte persoane care vin in sprijinul meu etc.....- Intrebarea mea, ce parere aveti de aceasta situatie, este sau nu Calomniere si Defaimare? Mai ales in absenta oricarui act juridic sau medical? Daca fac un efort sa il dau in judecata, cam care ar fi sansele sa castig? cum sa procedez?
Daca credeti ca este oportun si doriti, eu pot sa va dau si numele meu sa va informati fiecare in ce surse doriti, sa vedeti ca pe numele meu nu exista niciun dosar penal, nicio plangere, nimic! Eu nu ma ascund de nimeni si nu ascund nimic de nimeni! Totul este o ficitune inventata de acest sarlatan si chiar va solicit ajutorul pe aceasta cale! Au trecut trei ani de atunci si inca sunt spammat si hartuit pe retele de socializare si sunt apostrofat de diverse persoane care s-au uitat la el, nu consider ca este drept.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2023
EuGenRaduCas, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:19, 28 Decembrie 2023
Da , aveti șanse mari la un proces, cereti sa fie obligat sa șteargă materialele, sa publice o dezmințire și sa publice hotararea .
Cereti despăgubiri.
Multumesc pt raspuns, cam ce despagubiri se pot cere in situatia asta? N-am nici cea mai vaga idee, vreau sa fie o suma realista, nici prea mica sa se zica ca sunt fraier, dar nici prea mare sa se zica ca am abuzat de dreptul la despagubire?
Asta apreciați dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot castiga procesul? Luna55 Luna55 Daca am fost pacalita sa trimit bani cuiva care se oferea sa ii înmulțească si am toate conversatiile in scris intre noi, unde se vede ca a solicitat si a ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de imprastiere materiale obscene geniu87 geniu87 Buna ziua. De curand am fost implicat intr-un scandal in care sunt acuzat ca eu as fi trimis unor elevi (minori) fotografii cu o profesoara de a lor in ... (vezi toată discuția)
Am fost păgubită de 612 lei pentru produse pe care nu le-am primit. ce pot face? Mihaela.boangher Mihaela.boangher Buna seara ! Am si eu o mare problema si as vrea sa aflu parerea unui specialist. In ultima vreme, am inceput sa fac cumparaturi online pe site-ul de ... (vezi toată discuția)