avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1569 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea a \"dăruit\" casa părintească unuia dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea a "dăruit" casa părintească unuia dintre frați cu ...

Mama mea a "dăruit" casa părintească unuia dintre frați cu contract v-c. Fratele respectiv este căsătorit și are copii. Daca întâi moare fratele și după aceea mama, se mai poate ataca acel contract de v-c ca moștenitor rezervatar? Sau soția și copii lui moștenesc casa, deși nu a fost cumpărată?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:39, 1 Ianuarie 2024
Se poate ataca dupa decesul mamei, va judecati cu sotia si copilul fratelui.
Important e sa dovediti ca e donație deghizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere don_clericuzio don_clericuzio Avem urmatoarea speta: Sunt 9 frati. Mama acestora, casatorita fiind, a dispus de un bun propriu (mostenire de familie) de un teren in favoarea doar a 4 dintre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine ... vulpys vulpys Buna ziua. In cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine va putea veni la mostenire? Daca pe timpul vietii facem testament, poate fi atacat? Sotul are ... (vezi toată discuția)