avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea de avantaje egale la intoarcerea din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea de avantaje egale la intoarcerea din concediul de crestere copil

Buna ziua! In luna aprilie urmeaza sa revin la serviciu dupa incheierea concediului de crestere copil. Conform HG 865/2023, angajații care se întorc dintr-un concediu de creștere au dreptul să primească, în materie de condiții de muncă, orice avantaj salarial sau îmbunătățire obținute între timp de colegii lor prezenți la muncă. Cu alte cuvinte, la revenirea în activitate, ei trebuie să beneficieze de același tratament cu ceilalți angajați, ca și cum nu ar fi lipsit pentru a beneficia de concediul de creștere a copilului.

Intrebarea mea este: cum ma asigur ca angajatorul imi ofera aceleasi avantaje ca restului colegilor? Cum pot verifica ca acest lucru se intampla? Este la latitudinea angajatorului ? Cum ma asigur, de exemplu, ca beneficiez de o marire salariala urmare a modificarii inflatiei? Multumesc!

Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2024
sassy3006, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:23, 3 Ianuarie 2024
Majorarea salariului cu inflatie unde o aveti mentionata ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am revenit la munca după cic și am cerut reducerea programului ... dvmischiu dvmischiu Am revenit la munca după CIC și am cerut reducerea programului pentru început la 6h. Calcul pentru noul salariu s-a făcut ca 75% din vechiul salariu. Se ... (vezi toată discuția)
Revenirea din ccc in martie 2010 Catincutza Catincutza In martie 2010 am revenit din ccc la acelasi salariu pe care il aveam la intrarea in ccc. Cat timp am fost in ccc colegii mei au beneficiat de 2 mariri ... (vezi toată discuția)
Marire salariala....omisa kymy7 kymy7 Buna ziua, Aceasta luna au fost facute mariri salariale in cadrul societatii unde lucrez. Eu nu am primit aceasta marire pe motiv ca am avut concedii ... (vezi toată discuția)