avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas-particularitate Dacă am fost căsătorit ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas-particularitate Dacă am fost căsătorit 30 de ani, am divorțat și după 10 ...

Dacă am fost căsătorit 30 de ani, am divorțat și după 10 ani m am recăsătorit cu aceeași femeie, după decesul meu se iau în considerare anii din prima casatorie pentru pensia de urmas?
Sau doar anii din a doua casatorie.
După părerea mea ar trebui sa se ia, dar nu știu dacă exista vreo prevedere legala în acest sens.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:55, 5 Ianuarie 2024
Nu, nu au nici o valoare anii din prima căsătorie. Odată ce ați divorțat s-au sters cu buretele toate drepturile.
Doar anii din a 2-a căsatorie contează câți o să fie pentru pensia de urmaș.
Trebuie să trăiți în calitate de soți căsătoriți minim 10 ani, ca să poata beneficia soția de o mică pensie de urmaș. Pentru 50% pensie de urmaș, trebuie să traiți 15 ani.
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas morotecanu morotecanu Sunt pensionar MAI. Am fost căsătorit 24 de ani după care am divorțat în anul 2014. Am fost căsătorit cît timp eram in activitate. Dacă mă ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas se poate acorda dupa divort? sau dupa divort ... Alexutu123 Alexutu123 Pensie de urmas se poate acorda dupa divort? Sau dupa divort si recasatorire cu aceeasi persoana, daca prima casatorie a fost pentru mai mult de 10 ani? (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ciradu ciradu Buna ziua, va rog, daca se poate, un raspuns la urmatoarea situatie. Doua persoane au fost casatorite 12 ani, au divortat dar s-au recasatorit (tot aceleasi ... (vezi toată discuția)