avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua, va rog sa ma ajutati cum sa procedez in ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cum sa procedez in speta urmatoare. ...

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cum sa procedez in speta urmatoare. Am cumparat de la farmacie un gel cu abtibiotic pentru ureche baietelului meu de 5 ani. Dupa administrare i s-a facut foarte rau urechea iar mai apoi am vazut ca era expirat de 2 ani medicamentul. A trebuit sa revin inapoi la clinica, sa platesc din nou investigatii, alte medicamente etc...
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:10, 11 Ianuarie 2024
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păstrați toate dovezile(chitanțe,bonuri,etc) cheltuielilor făcute și acționați in instanță farmacia pentru recuperarea lor.Si ambalajul cu data de expirare trebuie păstrat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pana sa actionati in instanta, faceti reclamație la ANM. Trebuie sa aveti cutia cu codul de bare serializat. Legislatia prevede ca medicamentele expirate trebuie retrase si distruse.
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2024
adriandimitriu, utilizator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie demonstrata legătură de cauzalitate dintre faptul ca medicamentul era expirat și afecțiunile ulterioare.

mitabiciclista a scris:

Păstrați toate dovezile(chitanțe,bonuri,etc) cheltuielilor făcute și acționați in instanță farmacia pentru recuperarea lor.Si ambalajul cu data de expirare trebuie păstrat.

Chiar dacă prezentați bonul și cutia, nu puteți proba că cu acel bon a fost cumpărată acea cutie. Poate puteți dovedi cu un flagrant, să încercați să cumpărați același produs, dar e puțin probabil să primiți cu aceeași dată (expirat).
Farmaciștii pot fi iresponsabili: mi s-a reproșat acasă că nu am fost vigilent, am prezentat ca mostră flaconul cu ulei de in dar am primit ulei de pește, sau având Zona Zoster, prima farmacie nu a avut pe stoc decât pentru 7 zile, iar la a doua farmacie pentru restul de doar 3 zile am primit un teanc de pastile mult mai mare, deoarece prima farmacie îmi dăduse 200 mg în loc de 400 mg, dar cel mai grav a fost când, noroc că am verificat și am spus "nu am făcut facultatea de farmacie ca să înțeleg rețeta, dar parcă Napoton se scrie altfel", și mi-a dat în loc, corect, Glubifer, cerând scuze, că erau tot pastile galbene - ce ar fi pățit gravida care administra 3 Napoton pe zi conform adnotării farmacistei pe cutie?
Aceste lucruri sunt documentate in dosarul de aprobare de la ANM

radoi_laurentiu a scris:

Trebuie demonstrata legătură de cauzalitate dintre faptul ca medicamentul era expirat și afecțiunile ulterioare.


Alte discuții în legătură

Poti sa cumperi de la farmacie si 1 capsula de nurofen sau trebuie ... Andreea Vogue Andreea Vogue Poti sa cumperi de la farmacie si 1 capsula de nurofen sau trebuie sa cumperi toata cutia? Daca mergeti la farmacie si doresti sa cumperi doar 1 capsula de ... (vezi toată discuția)
Buna. farmacistul poate sa elibereze exact numarul de pastile ... mitachealina mitachealina Buna. Farmacistul poate sa elibereze exact numarul de pastile recomandate de doctor pe reteta sau este obligat sa vanda toata cutia de medicamente? Ma poate ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta ... Andreea Vogue Andreea Vogue Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta si am cerut o cutie de antibiotic, farmacista a spus ca am nevoie de reteta pentru a putea sa-mi ... (vezi toată discuția)