avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bună , Sunt proprietarul unui imobil situat la ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bună , Sunt proprietarul unui imobil situat la parterul unui ...

Bună ,

Sunt proprietarul unui imobil situat la parterul unui bloc, cu o suprafață de 40 mp. Imobilul a fost achizitionat in urma cu 10 ani, dar cu aproximativ 20 de ani în urmă, a fost inchiriat unei societăți care a operat ca un magazin alimentar în locație. În acea perioadă, fostul proprietar a obținut autorizația de construire care autorizeaza executarea lucrarilor de construire pt amenajare spatiu comercial cu acces direct prin fatada si amplasare firma luminoasa. Eu am aflat de acest dosar, astazi, care a fost gasit in arhiva Primariei.Problema este ca proprietarul nu a operat in cartea funciara modificarea destinatiei din spatiu locativ(unitate individuala)in spatiu comercial.

In anul 2021 am încercat să obțin un certificat de urbanism pentru a schimba oficial destinația imobilului în spațiu comercial. Primăria mi-a răspuns că, conform prevederilor actuale, schimbarea funcțiunii se poate face doar în spațiile comerciale inițial prevăzute în proiect (parter, mezanin sau etaj). Cu toate acestea, în locuințele cu destinație apartamente sunt admise activități de tip servicii profesionale sau manufacturiere.

Având în vedere această situație, am următoarele întrebări:

Există modalități prin care pot să schimb oficial destinația imobilului meu în spațiu comercial, având în vedere că a funcționat ca atare timp de aproximativ 20 de ani si ca a existat o autorizatie de modificare spatiu locativ in spatiu comercial.
Cum pot să obțin un certificat de urbanism care să permită schimbarea oficială a destinației, ținând cont de regulile actuale?
Care sunt pașii recomandați în această situație pentru a putea utiliza în continuare spațiul în scop comercial?
Eu in momentul actual avand un imobil care nu mai este imobil de locuit si spatiu comercial care nu este recunoscut ca spatiu comercial.
Vă mulțumesc anticipat pentru orice sfat sau clarificare pe care o puteți oferi.
Precizez ca imobilul este in Cluj Napoca .
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2024
adryflory, utilizator

Alte discuții în legătură

Destinatia spatiului felde88 felde88 Functionez intr-un spatiu care fostul chirias sustine ca este comercial. Eu nu stiu cum sa aflu daca este locativ sau comercial. Daca ma poate ajuta cineva sa ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru spatiu pentru servicii profesionale PaulD91 PaulD91 O companie care detine un birou la parterul blocului vrea sa inchirieze acest spatiu unei alte companii ce doreste sa deschida o bucatarie pentru catering ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie imobil fara acordul celorlalți proprietari victor.alex victor.alex Buna ziua! Am cumparat un apartament la etajul 2 intr-un complex mixt ( spatii comerciale la parter si mezanin si apartamente 6 etaje) in luna 07.2019, cand ... (vezi toată discuția)