avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare destinatie imobil fara acordul celorlalți ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare destinatie imobil fara acordul celorlalți proprietari

Buna ziua!
Am cumparat un apartament la etajul 2 intr-un complex mixt ( spatii comerciale la parter si mezanin si apartamente 6 etaje) in luna 07.2019, cand am incheiat antecontract. In 04.2020 constructorul a modificat planul complexului si transformat spatiile comerciale in spatii educationale, fara sa ne notifice.
Dupa semnarea contractului de vanzare cumparare in 11.2020, ne-am trezit cu o gradinita privata la parter si mezanin, care generează un zgomot foarte deranjat intre orele 8 si 16.
Avand in vedere faptul ca proprietarii nu au fost notificati cu privire la schimbarea destinatiei, exista vreo cale de atac pentru stoparea activității grădiniței private?
Va mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Dr.M , utilizator 10:36, 11 Octombrie 2021
Si eu as vrea sa stiu cum se procedeaza in astfel de stiuatii si ce trebuie facut daca o firma desfasoara activitati pe persona juridica intr-un spatiu de locuit. Cui sesizem si ce sesizam?
@victor alex
Orice persona juridica poate desfasura activitati in baza unei autorizatii de functionare prin care autoritatea publica locala impune conditii de activitate
sesizati oficial serviciul urbanism din primarie
Concomitent notificati oficial reprezentantii gradinitie sa execute izolarea fonica
@Dr M
Persona juridca desfasoara activitati in spatiu de locuit?
Este incalcarea flagranta a dispozitiilor in domeniu,si legal nu se poate deoarece persoana juridca are obligatia sa informeze autoritatile despre sediul social sau puncte de lucru
Avetiti dreptul sa sesizati oficial agentia nationala pentru protectia mediului care detine baza tehnica pentru masurat pragul fonic admis in spatii cu destinatia de locuinta
Multumesc de lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună , sunt proprietarul unui imobil situat la parterul unui ... adryflory adryflory Bună , Sunt proprietarul unui imobil situat la parterul unui bloc, cu o suprafață de 40 mp. Imobilul a fost achizitionat in urma cu 10 ani, dar cu ... (vezi toată discuția)
Gradinita la parterul blocului si curte de joaca in fata blocului stefanelul stefanelul Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc la etajul 1. La parter functioneaza o gradinita cu aprox. 30-50 de copii. In fata blocului, inclusiv si sub balconul meu, este ... (vezi toată discuția)
Liniste in propria casa AIVLIS AIVLIS Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje. Cand m-am mutat in acest bloc la parterul blocului era tot apartament (eu avand apartament la etajul I).Cutimpul ... (vezi toată discuția)