avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Exceptia de nelegalitate - contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Exceptia de nelegalitate - contencios administrativ

Exceptia de nelegalitate - contencios administrativ

Intr-un proces de Contencios Administrativ, in vederea anularii unui act administrativ individual, v-as ruga sa-mi explicati daca este admisibila invocarea art. 4 alin. 1 (exceptia de nelegalitate) din Legea 554/2004, cand cineva are calitate de reclamant?
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Neculai , utilizator 09:36, 27 Ianuarie 2024
Legalitatea unui act administrativ cu caracter individual, indiferent de data emiterii acestuia, poate fi cercetată oricând în cadrul unui proces, pe cale de excepție, din oficiu sau la cererea părții interesate.

In speta, reclamantul poate invoca aceasta exceptie.
Va multumesc pentru raspuns.
Domnul profesor Tudor Draganu, considera ca excepţia de nelegalitate reprezinta
un mijloc de apărare prin care, în cadrul unui proces pus în curgere pentru alte temeiuri decât nevalabilitatea actului de drept administrativ, una dintre părţi, ameninţată să i se aplice un asemenea act ilegal, se apără invocând acest viciu și cere ca actul să nu fie luat în considerare la soluţionarea speţei.


Iar intrebarea mea, se referea tocmai la acest aspect:
Art. 4 alin. 1 (exceptia de nelegalitate) din Legea 554/2004 a fost invocat tocmai intr-un proces administrativ, pentru anularea unui act administrativ indfividual, de catre reclamant.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024
Ciobanu Neculai, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia de nelegalitate - inadmisibila? aadynna aadynna Exceptia de nelegalitate a unor acte emise anterior intrarii in vigoare a Legii nr.554/2004 este considerata inadmisibila. mai poate fi contestata cumva ... (vezi toată discuția)
Autovehiculele parcate neregulamentar in sectorul 4 sunt in continuare ridicate, desi instanta a admis exceptia de nelegalitate a hcl victor_gheorghe victor_gheorghe Buna ziua Va deranjez cu o intrebare. Primaria Sectorului 4 ridică autovehiculele parcate neregulamentar in baza H.C.L. 37/31.07.2008 cu cele doua anexe, ... (vezi toată discuția)
Modificãri ale legii contenciosului administrativ referitoare la excepþia de nelegalitate a unui act administrativ normativ donigao donigao Buna ziua, Avand in vedere modificarile aduse la art.4 din Legea 554/2004, in sensul ca un act administrativ cu caracter normativ nu mai poate fi supus ... (vezi toată discuția)