avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua! Imi puteti spune care este legea care ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua! Imi puteti spune care este legea care reglementeaza ...

Buna ziua!
Imi puteti spune care este legea care reglementeaza sa se faca masuratori din 3 in 3 ani pentru radiatii si factorii fizico-chimici pentru institutiile publice?
M-ar ajuta foarte mult sa stiu punctual legea care ma obliga sa fac astfel de masuratori.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:13, 29 Ianuarie 2024
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
b) să întocmească un plan de prevenire şi protecţie compus din măsuri tehnice, sanitare, organizatorice şi de altă natură, bazat pe evaluarea riscurilor, pe care să îl aplice corespunzător condiţiilor de muncă specifice unităţii,
k) să ţină evidenţa zonelor cu risc ridicat şi specific prevăzute la art. 7 alin. (4) lit. e);
Pentru realizarea acestor masuri, printre alte ogligatii sunt si cele legate de exfectuarea de noxe fizice si chimice, la locurile de munca. De regula, planul se actualizeaza anual.
Masuratorile pentru radiatii se efectueaza obligatoriu inainte de termenul de reinoire a autorizatiei CNCAN a locurilor de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare sporuri de catre angajator Ninel71 Ninel71 Buna ziua! Lucrez la o firma de recuperare si procesare deseuri medicale,mentionez ca este firma privata si a-si dori sa stiu daca patronii au obligatia de a ... (vezi toată discuția)
Munca in conditii toxice nicoletagalb nicoletagalb lucrez de 4 ani la o fabrica de piese auto în vapori de uleiuri toxice. iar de ceva timp am dureri in piept si tuse mai ales la locul de munca,m-am adresat ... (vezi toată discuția)
Evaluare riscuri jacquelline jacquelline Buna ziua! As dori sa stiu daca metoda PECE de evaluare a riscurilor in domeniul sanatatii si securitatii ocupationale mai poate fi folosita (este aprobata ... (vezi toată discuția)