avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire teren in doua pentru construire casa pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire teren in doua pentru construire casa pe locul unui grajd vechi!

Buna ziua,

Am in discutie urmatoarea chestiune daca ma poate ajuta cineva va rog.

Eu si sotia mea ne dorim sa construim o casa pe terenul socrilor mei, adica parintii sotiei.

Pe terenul respectiv mai exista deja o casa construita si un grajd vechi.

Casa dorim sa o construim in locul grajdului.

Sotia mea mai are o sora mai mica.

Am vrea sa cerem socrilor nostri sa ne cedeze bucata de teren pe care exista construit gradul respectiv, adica sa imparta cumva curtea in doua, o parte unde exista casa contruita sa ramana pe numele socrilor si eventual apoi pe numele surorii sotiei si partea cealalta unde exista construit grajdul sa o treaca pe numele sotiei.

Cum se poate face acest lucru? Trebuie deschisa succesiune, se poate fac un simplu act de donatie? Trebuie si acordul surorii sotiei?

Pentru a construi casa pe locul grajdului avem nevoie de autorizatie de construire?

Nu stim exact inca cum sa procedam. Am pornit de la ideea ca vrem sa ne construim o casa si cum nu avem pamant, putem apela la parinti care au deja un teren cu o casa construita si anexa respectiva si au acte peste toate aceste bunuri.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 11:02, 30 Ianuarie 2024
Bună ziua!

Socrii dvs.va pot vinde terenul respectiv. Acest tip de act este cel mai sigur, nu poate fi atacat. Trebuie însă să faceți dovada transmiterii banilor către socrii la notar.

De asemenea,pot face și un contract de donație, de uzufruct viager, de întreținere etc soției dvs.; in aceasta situație, ar fi bine să aveți acceptul sorei soției pentru că respectivele acte sunt esențialmente atacabile, iar la decesul socrilor sora soției le poate ataca.

Pentru edificarea construcției, da, va trebuie autorizație de construcție obținută în prealabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie fara acte LidiaMuraru LidiaMuraru Buna ziua, Pe terenul proprietate personala i/am dat voie sorei mele sa reconstruiasca un grajd care nu a fost trecut in acte cand am cumparat terenul ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am la divort ContSters130306 ContSters130306 buna seara, va rog daca se poate un raspuns la scurta mea povestire....... este vorba de sora mea care casatorita fiind cu 2 copii din casatorie, impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind ... Dragos_Franco Dragos_Franco Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind urmatoarea situatie. Sotia mea a primit mostenire un teren de la parintii ei. Ne-am gandit ... (vezi toată discuția)