avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In afara de HG 714/2018, ce act normativ reglementeaza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In afara de HG 714/2018, ce act normativ reglementeaza alocatia ...

In afara de HG 714/2018, ce act normativ reglementeaza alocatia de cazare pe care o personalul autoritatilor publice o poate primi pentru deplasari? HG 714/2018 prevede suma de 265 lei, cu posibilitate de majorare cu 50%. Ma refer la situatia in care un primar de municipiu se deplaseaza in alt oras, in interes de serviciu. Care este suma maxima care i se poate deconta pentru cazare? avand in vedere faptul ca o camera la un hotel de 4* depaseste cu mult suma de 265 lei/noapte.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:43, 4 Februarie 2024
Ordonatorul de credite poate aproba, în situații temeinic fundamentate, majorarea alocației de cazare prevăzute la alin. (2) lit. b) cu până la 50%.

265 x 1,5 = 397.5 lei maxim
Ma refer la situatia in care un PRIMAR de municipiu se deplaseaza in alt oras, in interes de serviciu. Care este suma maxima care i se poate deconta pentru cazare? Se aplica prevederile din Anexa?
Anexa Art. 3. -
(1) Persoana care ocupă o funcţie de demnitate publică, precum şi persoana cu funcţie de conducere asimilată, în condiţiile legii, unei funcţii de demnitate publică din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice beneficiază pe perioada deplasării în interesul serviciului în alte localităţi din ţară de indemnizaţie de delegare în cuantumul prevăzut de art. 1 alin. (2) lit. a).
(2) Persoanele prevăzute la alin. (1), care se deplasează în interesul serviciului în alte localităţi din ţară şi care nu se pot înapoia la sfârşitul zilei de lucru, pot opta fie pentru acordarea alocaţiei de cazare prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. b), în condiţiile alin. (4) al aceluiaşi articol, fie pentru decontarea cheltuielilor pentru cazare, pe baza documentelor justificative.

Prin urmare, i se poate deconta orice suma pentru cazare daca prezinta doc. justificative (factura hotel)? Nu exista nicio limita?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2024
sonia1978, utilizator
Nu i se poate deconta orice suma .. mai sus aveti valoarea maxima ... un primar nu este mai presus de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare alocatie de cazare - referitor la prevederile din hg 714/2018, cum ca persoana care ... lacramioara81 lacramioara81 Referitor la prevederile din HG 714/2018, cum ca persoana care ocupă o funcţie de demnitate publică beneficiază de o alocație de cazare si poate opta fie ... (vezi toată discuția)
Decont transport ong Finuta Buzdugan Finuta Buzdugan Buna ziua, As dori unele lamuriri cu privire la decontul ordinului de deplasare intr-un ONG. Suntem o asociatie CAR Pensionari, entitate non profit, care ... (vezi toată discuția)
Og 714/2018 Romeo Leahu Romeo Leahu OG. 714 / 2018 .se aplica doar bugetarilor sau si angajatilor de la privat .societati comerciale ? Am intrebat la mai multi contabili.si se pare ca nu sunt ... (vezi toată discuția)