avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat in cadrul unei societati in proces de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat in cadrul unei societati in proces de inchidere se poate angaja cu norma partiala intr-o alta societate?

Buna ziua,
Va aduc in fata urmatoarea speta la care apreciez un raspuns si daca se poate si o baza legala:
Dorim sa angajam o persoana care in prezent are CIM la o companie care urmeaza sa se inchida; sindicatul din cadrul respectivei companii negociaza salarii compensatorii pentru angajati. Dat fiind acest lucru as putea sa o angajaez pe respectiva persoana la norma de 4h/zi, fara functie de baza pana cand se rezolva situatia de la compania unde este in prezent?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 6 Februarie 2024
da, se poate sa o angajatii pe respectiva persoana la norma de 4h/zi, fara functie de baza pana cand se rezolva situatia de la compania unde este in prezent.
Angajarea la 4h la cealalta companie va afecta primirea salarilor compensatorii de la cealalta companie unde exista functie de baza. Ar putea fi considerat conflict de interese daca persoana in cauza se angajeaza cu norma partiala intr-o alta companie?
Nu există vreo interdicție, se poate încheia un nou CIM. Salariul compensatoriu are rolul de a facilita tranziția către un nou loc de muncă. Trebuie totusi studiat si CIM sau CCM, dacă acesta există.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2024
Cabinet de Avocat Baltă Adriana-Veronica, Avocat
Nu e niciun conflic de interes .. asa ceva se refera la cu totul alte situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarile compensatorii sunshin3_ana_mary sunshin3_ana_mary asi dori sa stiu si eu daca salariile compensatorii oferite pentru cei disponibilizati se pot oferi dupa anumite criterii,,,,,,mai exact mi s-a spus ca in ... (vezi toată discuția)
Concedierea C.M.RICHARD C.M.RICHARD buna ziua la toata lumea... lucrez intr-o firma in domeniul privat,cu doar 4 angajati; astazi am primit urmatoarea decizie: \"Incepind cu data de ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu la concediere ContSters239100 ContSters239100 Buna ziua, Va expun pe scurt problema mea. Luni, 23.01.2012 mi s-a comunicat ca voi fi concediat de la locul de munca, pentru ca mi s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)