avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier curat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier curat

Sentinta este definitiva cu data de 31.01.2008.S-a primit 6 luni inchisoare cu suspendare in baza art.81 C.pen.si art.71 alin.5 C.pen dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale si accesorii pe durata unui termen de incercare de 2 ani si 6 luni.
Va rog sa-mi spuneti cu ce data aceasta pedeapsa nu mai apare in cazier.
Cel mai recent răspuns: felicia-rodica , utilizator 16:20, 2 Februarie 2010
La data la care pedeapsa va fi considerata executata, daca va veti conforma tuturor conditiilor impuse pe perioada termenului de incercare , veti fi reabilitat de drept, fara a fi necesar sa adresati plangere instantei. Totul este ca in cuprinsul termenului de incercare sa va abtineti de la a comite alte fapte antisociale si sa va indeplinti obligatiile civile , daca este cazul. In caz contrar , nu doar ca sansa dvs. pentru a fi reabilitat de drept nu va mai exista, ci chiar suspendarea conditionata v-ar putea fi revocata si sa va ispasiti pedeapsa aplicata intr-un loc de de detentie. . Succes.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
ContSters47264, utilizator
Conform art. 86 Cod penal, daca condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei, el este reabilitat de drept.

Data este 1 iulie 2010.
Va multumesc pentru raspuns.Am pus acesta intrebare deoarece un avocat a spus ca reabilitarea are loc dupa 2 ani si sase luni(perioada de incercare)+6 luni inchisoare cu suspendare deci dupa 3 ani de la sentinta definitiva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier-reabilitare felicia-rodica felicia-rodica Sentinta este definitiva in 31.01.2008 6 luni cu suspendare si termen de incercare 2 ani si 6 luni. Va rog sa-mi spuneti cazierul cand va fi curat? Un domn ... (vezi toată discuția)
Termen de incercare maria 333 maria 333 Daca un cetatean strain a avut o condamnare de 6 luni de închisoare,a avut suspendarea conditionata a executării pedepsei cu fixare de termen de încercare ... (vezi toată discuția)
Reabilitare laurici laurici Buna ziua. Un prieten a fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru complicitate la furt. Termenul de reabilitare de la ce data incepe?si care este acesta? va ... (vezi toată discuția)