avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenda parcare Italia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenda parcare Italia

Buna ziua. In septembrie 2023 am inchiriat o masina in Italia. Pentru perioada respectiva am primit acum, februarie 2024, un mail de la compania de inchirieri un mail in care mi se spune ca am de achitat doua amenzi de circulatie pentru tranzitarea unei zone fara permis plus o taxa de administrare din partea lor.

Valoarea amenzilor este de:
*2 x 60 EUR in termen de 5 zile de la emiterea notificarii (26.10.23)
*2 x 80 EUR in termen de 60 zile de la notificare
*2 x 169 EUR dupa depasirea termenului de 60 zile
+ 60 EUR taxa de administrare din partea agentiei de inchiriere auto

Eu am primit documentele de la compania de inchiriere auto la 115 zile de la data emiterii notificarii si practic sunt obligat sa platesc suma maxima pentru ca nu am avut acces la aceste documente in timp util.

Se poate face ceva in acest sens? Sunt de acord sa platesc amenzile insa mi se pare absurd ca nu am primit procesul verbal in timp util de la compania de inchirieri si tot eu trebuie sa suport amenda maxima din aceasta cauza plus taxa de administrare din partea lor chiar daca nu au fost in stare sa redirectioneze documentele la timp.

Va multumesc frumos anticipat.

Alte discuții în legătură

Cetatean irakian vrea sa viziteze romania emma.krausse emma.krausse Buna seara Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea mea? De ce are nevoie un cetatean irakian pentru a vizita Romania (cateva ... (vezi toată discuția)
Problema contract inchiriere apartament Ina_2011 Ina_2011 Doua persoane au inchiriat un apartament cu 2 camere in Bucuresti cu 350 eur./luna (adica 175 eur. de persoana) anul trecut. Contractul s-a incheiat intre ... (vezi toată discuția)
Modificare zbor wizz air Helena21 Helena21 Buna ziua. În data de 11.03.2018 am cumpărat un bilet de avion dus-întors pe ruta Bucureşti-Lisabona, pentru perioada 24.05.2018-29.05.2018. În data de ... (vezi toată discuția)