avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Important! Buna ziua. In urma cu cateva luni a avut ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Important! Buna ziua. In urma cu cateva luni a avut loc o sedinta la care ...

Buna ziua. In urma cu cateva luni a avut loc o sedinta la care au participat multi salariati. in aceasta sedinta
au fost expuse detalii din dosarul meu personal, respectiv studii, nu numai ca angajatorul nu a intrerupt discutia celui care a facut controlul actelor dosarului, dar s-au cerut detalii la ce facultate am fost, privata sau de stat. As dori sa stiu dacă incalca gdpr ul, daca face obiectul unei hărțuiri morale si ce pot sa fac in acest sens
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:33, 3 Martie 2024
Ar trebuie sa existe un Regulament la nivelul unitatiii privind Protecția datelor cu caracter personal.

Divulgarea facultatii nu cred ca este o incalcare a GDPR-ului .

Constituie hărțuire morală la locul de muncă și se sancționează disciplinar, contravențional sau penal, după caz, orice comportament exercitat cu privire la un angajat de către un alt angajat care este superiorul său ierarhic, de către un subaltern și/sau de către un angajat comparabil din punct de vedere ierarhic, în legătură cu raporturile de muncă, care să aibă drept scop sau efect o deteriorare a condițiilor de muncă prin lezarea drepturilor sau demnității angajatului, prin afectarea sănătății sale fizice sau mentale ori prin compromiterea viitorului profesional al acestuia, comportament manifestat în oricare dintre următoarele forme:
a) conduită ostilă sau nedorită;
b) comentarii verbale;
c) acțiuni sau gesturi.

Constituie hărțuire morală la locul de muncă orice comportament care, prin caracterul său sistematic, poate aduce atingere demnității, integrității fizice ori mentale a unui angajat sau grup de angajați, punând în pericol munca lor sau degradând climatul de lucru. În înțelesul prezentei legi, stresul și epuizarea fizică intră sub incidența hărțuirii morale la locul de muncă.
Din cate stiu accesul la dosarul personal nu se poate face de catre orice si desecretizarea unor informatii, chiar si studiile care nu ar fi compatibile cu functia facute publice intr-o sedinta nu este in regula. Multumesc pentru raspuns, mai intreb si pe altcineva
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
La datele cu caracter personal şi profesional înscrise în dosarul profesional al funcţionarului public, atât la cele întocmite pe suport hârtie, cât şi la cele întocmite în format electronic, precum şi la datele funcţionarului public înscrise în registru au acces, în prezenţa conducătorului compartimentului de resurse umane sau a persoanei care are atribuţii cu privire la evidenţa personalului, şi pot obţine copii, extrase sau certificări ale acestor date, la solicitarea scrisă şi motivată, numai următoarele persoane şi autorităţi sau instituţii publice:
a) conducătorul autorităţii sau instituţiei publice;
b) conducătorul compartimentului în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public sau, după caz, alt funcţionar public care are calitatea de evaluator al funcţionarului public;
c) persoanele împuternicite ale unor autorităţi sau instituţii publice cu atribuţii de control;
d) preşedintele şi/sau membrii comisiei de disciplină;
e) consilierii juridici din cadrul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public titular al dosarului profesional, în situaţia în care autoritatea sau instituţia publică este parte într-un proces cu acesta, iar datele prezentate sunt relevante pentru soluţionarea cauzei;
f) funcţionarii publici din cadrul compartimentului de resurse umane care au atribuţii în acest sens;
g) instanţele judecătoreşti şi organele de cercetare penală.

Nu mai citati raspunsurile ..apasati direct RASPUNDE.
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am și eu o întrebare. dacă exista a situație ... Marius Bote Marius Bote Bună ziua. Am și eu o întrebare. Dacă exista a situație neplăcută la serviciu și se tipa la tine în continuu, te privează de drepturi egale cu toți ... (vezi toată discuția)
Important. bullyingul la locul de munca prin asta trec de aproape ... mariusastra mariusastra Important. Bullyingul la locul de munca prin asta trec de aproape 2 ani de zile la locul de munca de când am.luat atitudine in fata șefilor care sunt toți ... (vezi toată discuția)
Data "faptei" de hartuire la locul de munca godspeed godspeed Buna seara. Intr-o decizie de clasare a unei sesizari de hartuire la locul de munca, comisia de disciplina a unei institutii publice invoca neindeplinirea ... (vezi toată discuția)