avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Asigurare privată de la locul de muncă. Bună seara, ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Asigurare privată de la locul de muncă. Bună seara, Am asigurare ...

Asigurare privată de la locul de muncă.
Bună seara,
Am asigurare privată de la locul de munca insa de 6 ani de când suntem cu aceasta companie nu am beneficiat de nimic. Nu mi s-au acceptat nici consultația, ecografia și nici mamografia. De 3 ori am apelat și de 3 ori mi s-a respins. Am deschis și dosar de dauna și același răspuns. Ba că nu am trimitere de la medicul de familie (nu înțeleg de ce trebuie daca este privat), ba că nu consideră că aveam nevoie de ecografie iar acum că am recomandarea medicului pentru mamografie cam veche.
In aceste condiții as dori sa nu îmi mai asigure angajatorul nimic. Banii aceea daca mi i-ar da la salariu acum îmi acopeream și ecografia și mamografia plus că rămâneam și cu bani.
Ce ar trebui sa fac ca angajatorul sa nu îmi mai plătească aceasta polița și să îmi dea acești bani la salariu? Ei spun că nu se poate.
Este posibil sa primesc acești bani ca salariu?
Mulțumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: AdinaCristinaV , utilizator 13:09, 9 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Este posibil sa primesc acești bani ca salariu?

Înțeleg de ce ați dori asta, dar nu se poate transforma un beneficiu extrasalarial în venit salarial. Nu permite legislația fiscală.

Ba că nu am trimitere de la medicul de familie (nu înțeleg de ce trebuie daca este privat), ba că nu consideră că aveam nevoie de ecografie iar acum că am recomandarea medicului pentru mamografie cam veche.

Asigurările de sănătate private funcționează după niște reguli care nu sunt greu de respectat. Citiți contractul și colaborați cu medicul de familie, cu siguranță o să vă dea trimiterile de care aveți nevoie ca să puteți beneficia de asigurare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti aici Legea nr. 212/ 2004 privind asigurarile private de sanatate: [ link extern ]
Vedeti conditiile de acceptare plati din asigurare. Comparati cu mentiunile din contractul incheiat de angajator cu firma de asigurari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc frumos pentru răspunsuri.
O zi frumoasă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurat medical ContSters415977 ContSters415977 Buna seara. Sint deja pensionara si, automat si asigurata medical. Normal, am medic de familie. Pina acum nu am avut probleme de sanatate si nu mi-am ... (vezi toată discuția)
Dreptul asiguratului medical roflorin roflorin Buna ziua, As dori sa stiu daca, asigurat fiind cu plata la zi a tuturor contributiilor de catre societatea la care sunt angajat, am dreptul la consultatie la ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate pentru un cetatean strain rezident in romania luizaioana_luizaioana luizaioana_luizaioana Buna ziua, Sotul meu este cetatean italian cu rezidenta deocamdata temporara-abia anul acesta in toamna poate aplica pentru cea permanenta-dar cu contract ... (vezi toată discuția)