avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Îmi puteți spune va rog dacă un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Îmi puteți spune va rog dacă un registrator medical ...

Bună ziua,
Îmi puteți spune va rog dacă un registrator medical își poate desfășura activitatea zilnica în sala de tratament,stand 8 ore pe zi între aparatele de fizioterapie?
Nu este expus la riscuri?
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:25, 11 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Locul de munca este definit prin organigrama firmei. Atributiile sunt cele din fisa postului anexa la contractul individual de munca. Riscurile profesionale sunt cele identificate si evaluate conform materialului intocmit de angajator pentru respectivul loc de munca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Registratorul medical nu cred ca are ca atributii activitate in sala de tratament ..cine va impune asa ceva?
Am biroul amplasat în sala de tratament(aparat de magnetodiaflux,aparate de electroterapie,aparat de socke wave și tecar) ținând cont ca eu sunt statica ,8 ore zilnic,aparatele funcționând în permanenta,nu sunt supusa anumitor riscuri(?deja am amețeli și dureri de cap)
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. La angajare trebuia sa fiti informata cu privire la riscurile specifice postului .

2. Legea 319 din 2016, a Securitatii si Sanatatii in Munca, prevede ca , angajatorul are obligația sa ia măsurile necesare pentru:
a) asigurarea securității și protecția sănătății lucrătorilor;
b) prevenirea riscurilor profesionale;
c) informarea și instruirea lucrătorilor;
....

3. Puteti merge la un control medical sau cu ocazia efectuarii examenului medical periodic sa le explicati ce simptome aveti.
Efectuarea examenului medical periodic are ca scop, printre altele, depistarea apariţiei unor boli care constituie contraindicaţii pentru activităţile şi locurile de muncă cu expunere la factori de risc profesional.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca biroul dvs. este amplasat in sala de tratament si stati in acest loc zilnic, 8 0re, in mod normal, sunteti expus acelorasi riscuri profesionale ca cele din sala de tratament.
Nu precizati daca, biroul dvs. este izolat in vreun fel de restul salii de tratament (2-4 pereti subtiri din material usor, tavan liber, intrare separata, etc.). Aceste izolatii pot influenta durata de expunere, intensitatea expunerii, etc.
In biroul dvs. trebuie efectuate determinari de noxe fizice si chimice. Ce spune in buletinele de determinare noxe, referitor la riscurile identificate, masurate si evaluate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediu toxic Jucika Jucika Buna ziua! Am lucrat timp de 8 ani in trezorerie,am numarat foarte multi bani ,simteam ca de la praful acela inhalat din masinile de numarat bani aveam un ... (vezi toată discuția)
Sănătatea și securitatea în muncă. bună ziua! angajatorul ... CBM CBM Sănătatea și securitatea în muncă. Bună ziua! Angajatorul nu a declarat noxele existente la locul de muncă( agenți biologici foarte periculoși) iar ... (vezi toată discuția)
1 muncitor sau 2 muncitori micutu50 micutu50 Buna ziua, Astazi mi sa lansat o intrebare interesanta pe partea de SSM. Exista legislatie sau specificatii, norme sau alt act care sa impuna ... (vezi toată discuția)