avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, vreau si eu sa intreb daca eu am montat 4 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, vreau si eu sa intreb daca eu am montat 4 camere video ...

Buna ziua, vreau si eu sa intreb daca eu am montat 4 camere video care sunt indreptate in parcare pe domeniul public sunt legale, mentionez camerele au fost montate prin firma cu factura, garantie tot ce era necesar. Eu am vorbit cu vecinii mei care au masini si an pus 12 oameni bani si am instalat, toti au acces prin aplicatie ca sa vada online masina. Intrebarea mea este daca este legal sa aiba acces toti cei care au pus banii sau doar o persoana. Eu le-am mentionat faptul ca nu au voie sa descarce si sa dea filmarile la alcineva sau sa publice. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 14:34, 14 Martie 2024
Daca e domeniu public nu aveti voie sa faceti asa ceva, oricine va poate reclama la ANSPDCP si veti fi amendat. Daca era domeniu privat si incadrati cu acele camere strict locul respectiv, ati fi avut voie.
www.avocatnet.ro/articol_516...
Dumneavoastra confundati fiscalitateta (achizitie+montaj cu factura) cu legalitatea (sunt indreptate spre domeniul public)
Conform GDPR ([ link extern ] ) :
Articolul 3
Prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea sistemelor de supraveghere video se efectuează cu respectarea regulilor generale prevăzute la art. 4 din Legea nr. 677/2001, cu modificările şi completările ulterioare, în special a principiului proporţionalităţii scopului.
Articolul 4
Supravegherea video poate fi efectuată, în principal, în următoarele scopuri:
a) prevenirea şi combaterea săvârşirii infracţiunilor;
b) supravegherea traficului rutier şi constatarea încălcării regulilor de circulaţie rutieră;
c) asigurarea pazei şi protecţiei persoanelor, bunurilor şi valorilor, a imobilelor şi a instalaţiilor de utilitate publică, precum şi a împrejmuirilor afectate acestora;
d) îndeplinirea unor măsuri de interes public sau exercitarea prerogativelor de autoritate publică;
e) realizarea unor interese legitime, cu condiţia să nu se prejudicieze drepturile şi libertăţile fundamentale sau interesul persoanelor vizate.
Articolul 5
(1) Supravegherea video poate fi efectuată în locuri şi spaţii deschise sau destinate publicului, inclusiv pe căile publice de acces de pe domeniul public sau privat, în condiţiile prevăzute de lege.
(2) Camerele de supraveghere video se montează în locuri vizibile.
(3) Este interzisă utilizarea mijloacelor de supraveghere video ascunse, cu excepţia situaţiilor prevăzute de lege.
(4) Este interzisă prelucrarea datelor cu caracter personal prin mijloace de supraveghere video în spaţii în care se impune asigurarea intimităţii persoanelor, cum ar fi: cabine de probă, vestiare, cabine de duş, toalete şi alte locaţii similare.
Deci scopul s-ar incadra la 4.c.
Presupunand ca cerintele de la art. 5 sunt indeplinite dpdv tehnic, pentru ca acele camere sa fie inconcordanta cu exigentele legale, ce avize sunt necesare? De la care autoritati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere in birou Unfunctionar Unfunctionar Buna seara! Lucrez ca functionar public intr-un birou unde se prelucreaza date cu caracter personal iar conducerea a hotarat sa monteze camere de luat vederi ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video cgugoasa cgugoasa Este legala instalarea camerelor de supraveghere video in cancelaria profesorilor sub diverse motive de catre directorul unui colegiu, fara aprobarea ... (vezi toată discuția)
Hotarare asociatie proprietari versus lege Neiyre Neiyre Adunarea generala a decis cu majoritate de voturi montarea unor camere de supraveghere la intrare si la la et 10. Exista insa 2 proprietari care nu sunt de ... (vezi toată discuția)