avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie cu sarcini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie cu sarcini

Buna seara, rog o parere despre situatia in care ma aflu: am incheiat un contract de donatie cu sarcini eu fiind donatarul; 2 case (din care una - nudă proprietate care si este construita mai devreme de anul 1940) si o anexa constructie. Se precizeaza in act pe langa alte clauze de intretinere, .etc.. si faptul ca declar ca am luat la cunostinta de obligativitatea de a incheia polita de asigurare obligatorie a constructiilor. Din ce m-am informat se pare ca firmele de asigurari nu incheie contract de asigurari decat pentru locuintele construite peste anul 1940 si in nici un caz anexele. Find o obligatie prin contract se pare ca eu nu o pot indeplini pentru c2, mai ales pentru anexa. Intentionez sa investesc dar vreau sa fiu sigur ca nu am probleme. Cf actului se poate cere revocarea donatiei cf 1027-1029 Cod Civil de catre donator si mostenitori - adica obligatie nerespectata = act nul. Merita sa merg mai departe? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2024
mihay78, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihay78 , utilizator 11:27, 16 Martie 2024
Declar că am luat cunoștință de obligativitatea ... contractului între părți.
Și (presupunând că ați ințeles deja ce am vrut să zic) mă duc să-mi pun de-o cafea, că, în concret, n-am nicio obligație, nici de a comenta clauze puse de-a-n boulea prin contracte, când moare notarul de grija asigurătorilor.

A construcțiilor? Așa scrie? Că și cocina porcilor e tot o construcție, dar e obligatorie asigurarea locuinței.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2024
romascanu, moderator
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile donatorului dupa donatie cyan cyan Dupa donarea unui teren agricol cu drept de uzufruct, doantorul mai poate incheia contract de arenda dupa expirarea valabilitatii contractului curent? Sau ... (vezi toată discuția)
Speza asigurarea obligatorie a locuintei raco raco In cazul in care un imobil a fost donat cu titlu de uzufruct viager, cine va trebui sa incheie asigurarea obligatorie a locuintei donatorul sau ... (vezi toată discuția)
Ce implica donarea unui apartament? MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua. Tata vrea sa faca act de donatie pe apartamentul pe care-l detine pentru doua dintre fetele lui (mentionez ca suntem cinci). Noi, celelalate trei ... (vezi toată discuția)