avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procedura cumparare jumatate din firma.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procedura cumparare jumatate din firma.

Buna ziua, cine imi poate spune si mie va rog care e procedura in cumpararea unei jumatati dintr-o firma?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 15:18, 3 Februarie 2010
este vorba de cesiunea a 50% din partile sociale.
cred ca da,
Imi cer scuze dar nu sunt prea priceput in domeniu.
As vrea sa stiu mai degraba posibilitati de a cumpara prin notariat.
Multumesc anticipat.
Contract cesiune parti sociale; daca doriti sa-l incheiati la notariat puteti s-o faceti (dar nu este conditie ceruta de lege) dupa care la Registrul Comertului pentru inscrierea modificarilor (cerere + contract de societate actualizat + AGA + contorul de cuvinte + contractul de cesiune)
eu doresc sa cumpar acum 50% si sa fac o dovada valabila ca am cumparato. la registrul comertului ramanand sa merg in lunile urmatoare.
Cum spunea si domnul Ciobanu => contract de cesiune parti sociale.

Alte discuții în legătură

Cesionare parti sociale zuzi zuzi Impreuna cu sotul meu avem un SRL, suntem asociati 50-50%, el este acum administratorul firmei. In cazul divortului, daca sotul e de acord sa-mi cesioneze mie ... (vezi toată discuția)
Formalitati iesire dintr-o firma ContSters174925 ContSters174925 Sunt asociat(50%) si administrator intr-o firma de intermedieri financiare si doresc sa cesionez partile sociale asociatului meu...ce formalitati trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Cesionare/vinzare firma ContSters262343 ContSters262343 Buna Ziua, As dori sa stiu pasii stricti de urmat pentru a putea cesiona/vinde firma mea, tot ce stiu este ca se realizeaza prin registrul comertului . ... (vezi toată discuția)