avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare parti sociale

Impreuna cu sotul meu avem un SRL, suntem asociati 50-50%, el este acum administratorul firmei. In cazul divortului, daca sotul e de acord sa-mi cesioneze mie partile lui sociale, cum se procedeaza? Ce acte trebuie sau ce pasi trebuie urmati si cam cat costa? De asemenea, eu voi fi noul administrator al firmei.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:44, 10 Octombrie 2008
Gasiti aici actele necesare.

[ link extern ]

Pasii... sau mai exact alergatura e bine sa-o lasati in seama altora (avocat, consilier juridic - care va redacta, evident, si actele necesare).
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2008
romascanu, moderator
daca dvs si sotul sunteti de acord cu cesiunea, cu cele mai mici costuri va puteti adresa oficiului registrului comertului
nu aveti nevoie de avocat
zuzi a scris:

Impreuna cu sotul meu avem un SRL, suntem asociati 50-50%, el este acum administratorul firmei. In cazul divortului, daca sotul e de acord sa-mi cesioneze mie partile lui sociale, cum se procedeaza? Ce acte trebuie sau ce pasi trebuie urmati si cam cat costa? De asemenea, eu voi fi noul administrator al firmei.


Pentru cesionarea partilor sociale aveti nevoie de :
- hotararea AGA;
- anexa la AGA;
- contract de cesiune;
- declaratie pe proprie raspundere, in sensul ca indepliniti conditiile prevazute de Lg 31/1990 sa detineti calitatea de asociat unic si administrator;
- specimen de semnatura.

Declaratia pe proprie raspundere si specimenul de semnatura puteti sa le dati in fata judecatorului delegat, nu se percep taxe ( la notar va costa cam 100 lei).

Taxele la ORC pentru inregistrarea mentiunilor este in jur de 250 lei si eventual onorariul avocatului (pentru redactare acte si reprezentare).
Toate actele de care mi-ati scris ca am nevoie se mai cer totusi daca in actul constitutiv al societatii se mentioneaza ca:
"cesiunea partiala sau totala a partilor sociale intre asociati poate fi facuta prin inscris sub semnatura privata sau printr-o conventie in forma scrisa, autentificata la Notarul Public." ?
Da, aceasta este procedura pebtru inregistrarea mentiunilor la ORC, daca nu faceti inregistrarea la ORC cesiune este opozabila numai fata de asociati, nu si fata de terti.

Mentoinez ca AGA si contractul de cesiune sunt valabile ca act sub semnatura privata (nu este nevoie sa margeti la notar).

Alte discuții în legătură

Preluare firma laurens laurens Vreau sa va intreb si eu ce acte sunt necesare pentru a prelua firma tatalui meu.Firma este deschisa din vara anul trecut si nu are nici o activitate.Eu vreau ... (vezi toată discuția)
Procedura cesiune parti sociale catre administratorul srl (care nu este si asociat) Irina S. Irina S. Care este procedura exacta (pasi de urmat) si ce costuri impica, pentru ca asociatii unui srl (unul are 90% iar celalalt 10%) sa cesioneze toate partile ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)