avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort fara prezentare de martori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort fara prezentare de martori

Sunt intr-o situatie destul de ciudata..... doreesc sa inaintez aciunea de divort dar cealalta parte nu se prezinta la proces si mai mult decat atat nu am martori care pot sa depuna marturie in acest proces . Care ar fi procedura legala pe care asputea sa o inaintez in aceasta situatie??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:51, 17 Octombrie 2006
Poti solicita instantei citarea prin afisare la usa instantei sau publicarea citarii intr-un ziar local sau cotidian national . Daca nu aveti copii minori solicita pronuntarea divortului data print-ro hotarare fara motivare.
Afisarea la usa instantei sau citarea prin mica publicitate se face numai atunci cand nu-l poti gasi pe parat. In acest caz, din cate am inteles stie unde se afla paratul, dar acesta nu vrea sa se prezinte la proces. In acest caz procesul merge mai departe chiar daca nu se prezinta. Cat despre martori vezi ca exista posibilitatea sa-ti chemi chiar si parintii sau frati, surori, daca ai.
~ Conținut șters la cerere ~
Divortul se poate pronunta si fara ca adversarul sa fie prezent.
Problema este ca trebuie sa gasiti martorii care pot fi rudele dvs.
Partea adversa va fi citata si chiar daca nu doreste sa se prezinte la proces. In calcul se va lua modul de primire al citatiei (prin semnare sau prin afisare de catre agentul procedural), altfel spus daca instanta constata ca procedura de citare este legala va trece la judecarea cauzei. Deci, divortul se poate judeca si fara prezenta paratului, numai daca citarea lui a fost legal indeplinita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie prin publicare in ziar robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Mi s-a pus in vedere de instanta sa efectuez procedura de citare cu partea adversa prin publicarea citatiei intr-un cotidian de larga circulatie. In ... (vezi toată discuția)
Divort fara prezentare de martori lianatif lianatif Sunt intr-o situatie destul de ciudata..... doreesc sa inaintez aciunea de divort dar cealalta parte nu se prezinta la proces si mai mult decat atat nu am ... (vezi toată discuția)
Divort mdinga2003 mdinga2003 Azi am fost sa dau divort de sotia mea ea fiind plecata din tara de 7 ani si nu ami am legatura cu ea de 2 ani mia dat acordul verbal sa divortez si am auzit ... (vezi toată discuția)