avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine demareaza procedura pentru numire reprezentant al ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine demareaza procedura pentru numire reprezentant al salariatilor ...

Cine demareaza procedura pentru numire reprezentant al salariatilor intr o societate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:19, 26 Martie 2024
Angajatorul, la cererea angajaților/lucrătorilor, va facilita desfășurarea procedurilor de alegere a reprezentanților angajaților/lucrătorilor.

La nivelul angajatorului la care nu există un sindicat, angajații/lucrătorii pot constitui un grup de inițiativă care elaborează procedurile și/sau regulamentul pentru desfășurarea alegerii reprezentanților angajaților/lucrătorilor.

Procedurile și/sau regulamentul pentru desfășurarea alegerilor se comunică angajatorului, care are obligația ca, în termen de cel mult 10 zile de la primire, să informeze toți angajații/lucrătorii unității cu privire la conținutul procedurilor și/sau regulamentului pentru desfășurarea alegerii reprezentanților angajaților/lucrătorilor.

Pentru inițierea și derularea alegerilor reprezentanților angajaților/lucrătorilor, grupul de inițiativă poate cere consultanță unei federații sindicale legal constituite în sectorul de negociere colectivă respectiv. În cazul în care federația sindicală acceptă să ofere consultanță, reprezentantul acesteia are acces în unitate pentru desfășurarea procesului privind alegerea reprezentanților angajaților/lucrătorilor, cu respectarea regulamentului intern al unității.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentant salariati. Norbert666 Norbert666 Buna seara, este cineva care ma poate ajuta? Trebuie sa ne alegem reprezentatul angajatilor la firma unde lucrez. Ce trebuie sa fac eu in calitate de sef de ... (vezi toată discuția)
Negociere contract colectiv de munca gab11 gab11 Buna seara, Compania la care sunt angajat are un contract colectiv de munca (CCM) care nu a mai fost modificat in ultimii doi ani. M-am adresat sindicatului ... (vezi toată discuția)
Reprezentativitate sindicat dorucristina dorucristina buna ziua doresc sa ma ajutati sa inteleg baza legala in cazul in care ,daca in cadrul unei societati exista doua sindicate, unul nereprezentativ dar ... (vezi toată discuția)