avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii bloc fara acte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii bloc fara acte

Ce se intampla daca Administratorul Asociatiei de Proprietari a facut o reparatie la o teava comuna de apa rece , apartinand scarii A si B, cu un PFA, fara Contract de Prestari Servicii, nu exista facturi care sa acopere suma pretinsa pe reparatie, nu exista Receptia lucrarii , acuma s-a aflat ca nu s-a finalizat cum s-a stabilit initial cu contorizarea scarii A, individual de scara B , instalatorul nu mai este de gasit, ar fi plecat la munca in alta tara. Unii locatari au platit suma pretinsa de Administrator, altii nu au fost de acord cu acea suma, acum ca s-a aflat ca nu sunt in regula nici documentele, toti locatarii sunt revoltati, cei care au platit vor banii inapoi, cei care nu au platit nu mai vor sa plateasca. Cum se poate proceda in acest caz. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 14:39, 5 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți să-l reclamați la poliție pentru fraudă.
Puteți să-l reclamați la biroul de îndrumare și control al asociațiilor de proprietari din cadrul primăriei unde domiciliați.
Ambele posibilități sunt greoaie, au puține șanse de reușită dar merită să încercați.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anterior oricarui dmers solicitati oficial cenzorilui/comisiei de cenzori sa comunice daca plata pretinsa este justificata cu documente contabile temeinice si legale
Obligatia cenzorului consta in verificarea lunara a tuturor documentelor contabile in baza carora se intocmesc listele lunare de intretinere.,vizarea pentru legalitate a respectivelor documente
Daca nu exista viza si stampila cenzorului pe lista lunara de intretinere inseamna ca suma pretinsa nu este justificata legal si pe cale de consecinta nu trebuie perceputa locatarilor
multumesc pentru raspuns, nu inteleg de ce nu exista legi care sa ne protejeze de abuzurile Administratorilor de Asociatie de Proprietari.
Există lege, L196/2018, doar trebuie citită, înțeleasă și acționat conform ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bloc fara asociatie de proprietari Apostol Bica Apostol Bica Buna seara! Suntem un bloc nou construit, avem doua scari, am delegat pe un locatar din scara 2 sa fie administrator, a trecut un an de zile in care nu a ... (vezi toată discuția)
Este legal? Dan Stefanescu Dan Stefanescu Buna ziua, Administratorul blocului a pus afisul urmator: “ In conformitate cu Legea Asoc. De Propr. Nr.196/2018 in luna decembrei 2021, s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Este legal ? mezzo 61 mezzo 61 de o perioada aprox 6 luni , platim intretinerea si o suma pentru fondul de reparatii .inca de la inceput presedinta si administratora - este o echipa nou ... (vezi toată discuția)