avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Pe scurt, dupa divort, sotul pleaca din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Pe scurt, dupa divort, sotul pleaca din apartamentul ...

Buna ziua,
Pe scurt, dupa divort, sotul pleaca din apartamentul cumparat prin credit impreuna cu fosta sotie, sotia spunand la acel moment ca doreste pastrarea apartamentului si ca va plati singura ratele din momentul plecarii sotului pana la realizarea partajului propriu-zis. Timp de circa 4 ani, sotia taraganeaza partajul, sotul introducand in cele din urma actiune in instanta pentru partaj. In paralel, sotia nu mai recunoaste intelegerea din momentul despartirii si solicita sotului plata a jumatate din sumele platite de catre sotie drept rate la credit in ultimii 3 ani.
Sotul doreste revenirea in apartament si reluarea platii ratelor pana la finalizarea partajului, insa fosta sotie nu este de acord si nu ii permite accesul in apartament.
Care este varianta legala prin care sotul poate reveni in apartament, avand in vedere ca fosta sotie nu raspunde la mesaje, e-mail la solicitarea de permitere acces?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:16, 11 Aprilie 2024
O cerere depusa la instanta pt reintegrare în locuinta.
Nu cred sa i se aprobe. Soluția e partajul.
Pana la finalizarea partajului, sotul poate solicita o compensatie pentru ca nu poate folosi acel apartament si ca trebuie sa locuiasca in chirie?
Nu știu ce sa zic, da prost ca s-a mutat de bună voie de 4 ani și nici nu a platit ratele, desi creditul e comun.
Veti imparti imobilul, scazand din valoarea acestuia creditul restant.

Fiind datorie comuna, amandoi sunteti obligati la plata ratelor, caci daca ele nu ar fi fost platite n ati mai avea ce imparti la acest moment.

Este de discutat despre contravaloarea lipsei de folosinta, insa tb discutat cu un avocat sa vedeti daca se poate in functie de stadiul dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort anelene anelene Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei situatii : 2 fosti soti au divortat in urma cu 5 ani. La data aceea, nu s-a finalizat si o ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in imobil mihsinaia mihsinaia Buna dimineata ! In Noiembrie 2018 s-a finalizat procesul meu de divort. In feb.2018 am fost nevoita sa plec impreuna cu copilul minor de 4 ani din imobilul ... (vezi toată discuția)