avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Saluatare. Am urmatoarea situatie. Sunt administrator ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Saluatare. Am urmatoarea situatie. Sunt administrator intr-un ...

Salutare.
Am urmatoarea situatie.
Sunt administrator intr-un srl cu 4 asociati. Eu sunt doar administrator.
Asociatii au ajuns la neintelegeri, iar unul dintre ei a trimis un email la banca unde firma are cont si a solicitat blocarea contului din cauza acestor neintelegeri. Banca a blocat contul fara sa ma anunte si pe mine care sunt administrator prin actul constitutiv. In ziua in care am vrut sa platesc obligatiile fiscale m-am trezit ca nu mai am acces in aplicatie. Am sunat la banca si acestia mi-au spus ca au blocat contul la cererea unuia dintre asociati. Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca este legal ceea ce s-a intamplat, daca banca poate bloca contul doar prin primirea unui simplu email. Este normal ca eu sa nu fiu anuntata? Ma aflu in imposibilitatea de a plati obligatiile fiscale si contabila. Cum pot sa procedez eu ca administrator, sa nu ajung sa am cazier fiscal din cauza asociatilor care nu se inteleg intre ei? Mentionez ca firma are contabilitatea impecabila si mi-am indeplinit toate indatoririle pe care le are un administrator.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2024
Georgiana4047, utilizator
Cel mai recent răspuns: Georgiana4047 , utilizator 16:36, 9 Aprilie 2024
Banca nu trebuia sa blocheze contul in lipsa unei hot. AGA, mai ales ca o astfel de solicitare paralizeaza efectiv activitatea SRL-ului. Un prim pas ar fi acela al discuției cu banca pentru deblocarea contului, apoi stabilirea unei întâlniri de negociere intre asociați, iar in cazul cel mai grav, în care neînțelegerile continua, se poate ajunge la dizolvarea SRL prin instanța.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2024
Manuela Rășină, administrator
Va multumesc foarte frumos. Eu nu am cunostinta de nicio hotarare Aga. Fiind administrator ma gandesc ca m-ar fi pus pe mine sa o fac.. Exista vreo lege care sa ne arate ca banca a comis un abuz sau ca nu ar fi avut voie sa blocheze contul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire venituri bliss21 bliss21 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un credit realizat in 2009 pe care nu l-am achitat. Banca a vandut creantele catre o alta companie (cu ... (vezi toată discuția)
Cesiunea de creanta alexia1980 alexia1980 Buna, am o intrebare cu privire la raspunderea fostului administrator al unei societati. Pe scurt o schita- a depus cerera de dizolvare a societatii pt motive ... (vezi toată discuția)
Srl fara administrator, nu stiu ce sa fac helpppppp Analore Analore am o mare nelanurire in ceea ce priveste urmatoarea speta: un Srl cu 2 asociati , ambi admin. dupa un timp unul (cel care ca si asociat are 20%) renunta la ... (vezi toată discuția)